30. 7. 2023
Autor: Eva Komárková
zdroj: Recepty 24/7
Tento recept pro klasické italské lasagne bolognese je dokonalým pokrmem pro milovníky italské kuchyně a těch, kterým chutná bohatá a sytá jídla. Lasagne jsou připravené z vrstev čerstvého těsta, vrstvené s bohatou a sytou bolognesovou omáčkou a sýrem. S tímto receptem si můžete vychutnat skvělé lahůdky přímo ze své kuchyně a udělat potěšení pro celou rodinu.
Suroviny
- 500g mletého hovězího masa
- 1 cibule
- 2 stroužky česneku
- 2 mrkve
- 2 stonky řapíkatého celeru
- 400g rajčatového pyré
- 200ml vývaru (hovězího nebo zeleninového)
- 80g salsy bolognese
- 200g plnotučného tvarohu
- 50g parmazánu
- sůl, pepř
- 200g lasagnových plátů
- 200g strouhaného sýra (např. ementál nebo mozzarella)
Postup
- Na oleji restujeme na jemno nakrájenou cibuli, česnek, mrkev a celer.
- Přidáme mleté maso a dusíme, dokud neztmavne.
- Přidáme rajčatové pyré, vývar a salsu bolognese.
- Přidáme sůl a pepř podle chuti a vaříme cca 20 minut na mírném ohni.
- Mezitím připravíme tvarohovou směs. Tvaroh smícháme s nastrouhaným parmazánem, solí a pepřem.
- Do zapékací mísy nejprve dáme vrstvu masa, poté pláty lasagní a nakonec tvarohovou směs.
- Postup opakujeme, dokud nemáme všechny suroviny spotřebované. Na závěr by měla být vrstva tvarohové směsi.
- Potravíme strouhaným sýrem a pečeme v předehřáté troubě na 180°C asi 30 minut.
- Hotovou lasagni necháme chvíli odpočinout před podáváním.