30. 7. 2023
Autor: Hana Tobiášová
zdroj: Recepty 24/7
Hledáte recept na lahodnou brazilskou feijoadu s bílou rýží? Naše verze tohoto klasického brazilského jídla vám přinese chuťový zážitek z Brazílie přímo do vaší kuchyně. Tento jednoduchý a plnotučný pokrm je připravován zeleninou, masem a fazolemi, což zajišťuje bohatou a výživnou kombinaci chutí. Začněte si ho vychutnávat a sledujte, jak se vaše chuťové pohárky rozplývají při každém soustu. Servesi vás naše recept na brazilskou feijoadu s bílou rýží překvapí a potěší svou autentickou chutí.
Suroviny
- 500 g vepřového masa (plec, koleno)
- 300 g klobásy chorizo
- 250 g sušených černých fazolí
- 2 cibule
- 4 stroužky česneku
- 2 lžíce olivového oleje
- 250 ml vývaru (nejlépe masový)
- 1 lžíce octa
- sůl a pepř podle chuti
Postup
- Večer předem namočte sušené fazole do vody a nechte je přes noc odstát.
- Opláchněte namočené fazole a dejte vařit v osolené vodě asi 1-2 hodiny, dokud nezměknou a nejsou měkké.
- V hrnci rozehřejte olivový olej a osmažte na něm nakrájenou cibuli do zlatova.
- Přidejte na kostky nakrájené vepřové maso a klobásu chorizo. Osolte a opepřete podle chuti.
- Počkejte, až maso zezlátne a přidejte prolisovaný česnek. Míchejte a dusťe ještě asi 5 minut.
- Přidejte namočené a uvařené fazole do hrnce s masem a zalijte vývarem. Přiveďte k varu a vařte na mírném ohni cca 30 minut.
- Přidejte lžíci octa, promíchejte a vařte ještě dalších 10 minut.
- Servírujte feijoadu s bílou rýží a podávejte teplé.