30. 7. 2023
Autor: Eva Komárková
Lasagne s hovězím a salsicciou
zdroj: Recepty 24/7

Chutná lasagne s hovězím a salsicciou, která vás okouzlí svou bohatou a sýrovou chuťou. Tento recept vám ukáže, jak jednoduše připravit vrstvené těsto, ⁣plněné syrovým hovězím masem a lahodnými salsicciovými‌ klobásami.​ Když je pečená, vzniká krásně křupavá a zlatá vrstvička, kterou doplňuje sladká rajčatová omáčka‌ a vrstva taveného sýra. Lasagne s⁣ hovězím a⁣ salsicciou je dokonalým pokrmem pro‌ rodinné večeře nebo ⁢oslavy, který rozhodně neurazí žádného milovníka italské kuchyně. ⁣

Suroviny

  • 500 g hovězího mletého masa
  • 250⁢ g ⁤salsiccia (italské kořeněné červené klobásy)
  • 1​ cibule, nasekaná
  • 2 stroužky česneku, nasekané
  • 400 g konzervovaných rajčat
  • 2 lžičky sušeného oregana
  • 1 lžička sušeného bazalku
  • 250 ml plnotučného mléka
  • 250 g mascarpone sýra
  • 100 g parmezánu, nastrouhaného
  • lasagne těsto⁢ (cca ⁢12 plátů)
  • sůl a pepř ⁣podle⁣ chuti
  • olivový olej na smažení

Postup

  1. V pánvi rozehřejte trochu​ olivového oleje a osmažte ⁤na něm cibuli a česnek, dokud nezezlátnou.
  2. Přidejte mleté hovězí maso a klobásu a smažte, dokud ⁢maso nezměkne a získá zlatohnědou barvu.
  3. Přidejte rajčata, oregano, bazalk a dochuťte solí a pepřem. Vařte na mírném ohni 15-20 minut.
  4. V menší míse smíchejte mascarpone s mlékem, přidejte polovinu nastrouhaného‍ parmezánu a promíchejte.
  5. Vymažte zapékací formu olivovým olejem. Na dno ⁢formy rozložte jednu ​vrstvu lasagne⁤ těsta.
  6. Naneste na těsto vrstvu hovězího ragú, ⁢poté⁤ vrstvu sýrové⁢ směsi. Opakujte, dokud nevyužijete všechny suroviny.
  7. Poslední vrstvu zakončete ⁢těstem a posypte zbylým parmezánem.
  8. Pečte ​lasagne⁤ ve ​vyhřáté troubě na ⁣180°C přibližně 30-40 minut, dokud nezíská​ zlatavou a⁢ křupavou kůrku.
  9. Lasagne nechte chvíli odpočinout před pokrájením, ⁤aby se lépe ​krájela.
  10. Podávejte teplé a lahodné!

Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz
Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *