30. 7. 2023
Autor: Hana Tobiášová
Brazilský bobó de camarão
zdroj: Recepty 24/7

Brazilské bobó de camarão je tradiční brazilské jídlo plné exotických chutí a výrazných aroma mořských plodů. Tento recept je perfektní kombinací směsi kokosového mléka, dušeného krevetového masa a přísad, jako jsou česnek, koriandr a citronová šťáva. Připravte si toto vynikající jídlo a ponořte se do lahodných brazilských chutí!

Suroviny

  • 500g krevet
  • 2 lžíce olivového oleje
  • 1 cibule, nakrájená na kostičky
  • 2 stroužky česneku, rozmačkané
  • 1 červená paprika, nakrájená na kostičky
  • 1 zralá rajče, nakrájené na kostičky
  • 400ml kokosového mléka
  • 2 lžíce dende oleje (palmového oleje)
  • Šťáva z 1 limetky
  • 1 pomeranč, na plátky
  • Paprika, sůl a pepř podle chuti
  • 2 lžíce jemně nasekané petrželky

Postup

  1. Na pánvi si rozehřejte olivový olej a osmažte na něm cibuli a česnek, dokud cibule nezměkne.
  2. Přidejte papriky a rajče a krátce osmahněte.
  3. Vložte krevety a smažte je z obou stran, dokud nezezlátnou. Vyjměte krevety z pánve a dávejte stranou.
  4. Na stejné pánvi si ohřejte kokosové mléko a přidejte dende olej. Nechte jemně provařit.
  5. Přidejte zpět osmažené krevety a zakápněte je limetkovou šťávou. Přidejte také plátky pomeranče.
  6. Ještě chvíli povařte a dochuťte paprikou, solí a pepřem podle chuti.
  7. Před podáváním posypte jemně nasekanou petrželkou.

Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz
Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *