30. 7. 2023
Autor: Hana Tobiášová
zdroj: Recepty 24/7
Brazilské bobó de camarão je tradiční brazilské jídlo plné exotických chutí a výrazných aroma mořských plodů. Tento recept je perfektní kombinací směsi kokosového mléka, dušeného krevetového masa a přísad, jako jsou česnek, koriandr a citronová šťáva. Připravte si toto vynikající jídlo a ponořte se do lahodných brazilských chutí!
Suroviny
- 500g krevet
- 2 lžíce olivového oleje
- 1 cibule, nakrájená na kostičky
- 2 stroužky česneku, rozmačkané
- 1 červená paprika, nakrájená na kostičky
- 1 zralá rajče, nakrájené na kostičky
- 400ml kokosového mléka
- 2 lžíce dende oleje (palmového oleje)
- Šťáva z 1 limetky
- 1 pomeranč, na plátky
- Paprika, sůl a pepř podle chuti
- 2 lžíce jemně nasekané petrželky
Postup
- Na pánvi si rozehřejte olivový olej a osmažte na něm cibuli a česnek, dokud cibule nezměkne.
- Přidejte papriky a rajče a krátce osmahněte.
- Vložte krevety a smažte je z obou stran, dokud nezezlátnou. Vyjměte krevety z pánve a dávejte stranou.
- Na stejné pánvi si ohřejte kokosové mléko a přidejte dende olej. Nechte jemně provařit.
- Přidejte zpět osmažené krevety a zakápněte je limetkovou šťávou. Přidejte také plátky pomeranče.
- Ještě chvíli povařte a dochuťte paprikou, solí a pepřem podle chuti.
- Před podáváním posypte jemně nasekanou petrželkou.