29. 7. 2023
Autor: Petr Kolář
zdroj: Recepty 24/7
Chutné Kung Pao kuře s ořechy je klasické čínské jídlo plné výrazných a pikantních příchutí. Naše jednoduchá, ale ohromující verze tohoto receptu obsahuje křupavé kousky kuřecího masa smíchané s ořechy, zeleninou a dochucené pikantní omáčkou. Dopřejte si autentickou chuť orientální kuchyně přímo v pohodlí vašeho domova s tímto vynikajícím receptem na Kung Pao kuře s ořechy.
Suroviny
- 500 g kuřecího masa (nadýbaného)
- 2 lžíce oleje
- 1 červená paprika (nakrájená na kousky)
- 1 zelená paprika (nakrájená na kousky)
- 1 středně velká cibule (nakrájená na kostičky)
- 3 stroužky česneku (nasekané)
- 1 palčivá paprička (nasekaná)
- 50 g oříšků (např. kešu nebo arašídy)
- 2 lžíce sójové omáčky
- 1 lžíce černého octa
- 1 lžíce cukru
- sůl a pepř dle chuti
Postup
- Ve velké pánvi nebo woku si zahřejte olej a orestujte kuřecí maso, dokud nezezlátne z obou stran. Vyjměte z pánve a nechte stranou.
- V pánvi nechte trochu oleje a orestujte cibuli, česnek a palčivou papričku dozlatova.
- Přidejte papriky a vařte ještě asi 3 minuty, dokud nezměknou.
- Přidejte sójovou omáčku, ocet a cukr. Orestujte dalších 2 minuty.
- Přidejte kuřecí maso zpět do pánve a promíchejte s omáčkou.
- Přidejte oříšky a promíchejte, dokud nejsou všechny suroviny dobře obalené v omáčce.
- Vařte ještě asi 2 minuty, dokud je vše ohřáté a ořechy jsou křupavé.
- Ochutnejte a případně dosolte a dochuťte pepřem.
- Servírujte s rýží nebo nudlemi.