24. 7. 2023
Autor: Dana Novotná
Staročeské pečené vepřové koleno
zdroj: Recepty 24/7

Staročeské pečené⁤ vepřové koleno je tradiční český recept, který zaručeně okoření vaši kuchyni. ⁤Toto chutné a ⁣lahodné​ jídlo je připravováno z kvalitního vepřového masa, které je pečené do⁤ dokonalé měkkosti a křupavosti. Vepřové koleno je kořeněno vybranými bylinkami a dochuceno aromatickými kořením, které dodává jídlu nezaměnitelnou chuť. Tento recept je ideální volbou pro ty, kteří milují ‌tradiční českou kuchyni‍ a hledají ⁣jednoduchý, ale efektní způsob, jak si pochutnat na výtečném jídle.

Suroviny

  • 1 vepřové koleno
  • 2 cibule
  • 3 stroužky česneku
  • 1 lžíce⁣ sádla
  • 1 ⁣lžíce kmínu
  • sůl
  • pepř

Postup

  1. Koleno důkladně omyjeme a osušíme.
  2. Oloupeme a nakrájíme cibuli⁣ na ⁤kolečka. Česnek prolisujeme.
  3. Vepřové koleno několikrát nařízneme ⁢a ⁣do ⁤vzniklých otvorů vložíme​ plátky česneku.
  4. Potřeme povrch kolene sádlem a posypeme‍ kmínem. Přidáme osolenou a opepřenou cibuli.
  5. Koleno zabalíme do alobalu a necháme odležet v lednici přes noc.
  6. Na druhý den⁢ koleno vyndáme‌ z alobalu a pečeme v předehřáté​ troubě⁤ na 180 stupňů přibližně 2-3 ⁢hodiny, dokud není maso křupavě upečené.
  7. Během pečení‍ několikrát poléváme šťávou, která vznikne během pečení.
  8. Po upečení necháme koleno ​chvíli odpočinout před podáváním.

Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz
Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *