29. 7. 2023
Autor: Hana Tobiášová
zdroj: Recepty 24/7
Brazilský bobó z krevet je působivé tradiční brazilské jídlo, které vám okamžitě přenese chuťové buňky na slunnou pláž v Riu. Tato exotická směs krevet, kokosové mléko, palmového oleje, chilli a dalších ingrediencí vytváří bohatou a svěží omáčku s jemným kokosovým aroma a mírně pikantním nádechem. Pokud milujete mořské plody a chcete si dopřát návnadnou a chutnou večeři, pak je brazilský bobó z krevet tím pravým pro vás. Připravte si tento jednoduchý, ale ohromující recept a bavte se při objevování nových kulinářských zážitků.
Suroviny
- 500 g krevet
- 1 velká cibule
- 3 stroužky česneku
- 2 lžíce olivového oleje
- 1 červená paprika
- 1 rajče
- 400 ml kokosového mléka
- 2 lžíce rajského protlaku
- 2 lžičky kurkumy
- 1 lžička mletého koriandru
- sůl a pepř dle chuti
- s čerstvou petrželkou na ozdobu
Postup
- Nejprve očistěte krevety a odstraňte z nich střeva.
- Cibuli a česnek nakrájejte na drobné kostičky.
- Papriku a rajče nakrájejte na menší kousky.
- Na pánvi rozehřejte olivový olej a osmahněte na něm cibuli a česnek, dokud nezezlátnou.
- Přidejte krevety a orestujte je z obou stran, dokud nezezlátnou.
- Přidejte papriku a rajče a restujte dalších pár minut.
- Přilijte kokosové mléko, rajský protlak, kurkumu, koriandr, sůl a pepř.
- Vše dobře promíchejte a nechejte vařit asi 10 minut, nebo dokud krevety nezrůžoví.
- Omáčku případně dochuťte solí a pepřem dle chuti.
- Podávejte s rýží nebo pohankou a ozdobte nasekanou petrželkou.
Tento recept na brazilský bobó z krevet je skvělým způsobem, jak si vychutnat tropické chutě. Připravte si ho jako hlavní chod na večeři a dopřejte si malou exotickou dovolenou.