29. 7. 2023
Autor: Petr Kolář
Kung Pao kuře s rýží
zdroj: Recepty 24/7

Nechte se okouzlit lahodným receptem na tradiční čínské jídlo Kung Pao kuře s rýží. Tato výjimečná směs kuřecích kousků, zeleniny a arašídů v omáčce z čínského vína, sójové omáčky a sezamového oleje vás přenese do vzrušujících chuťových zážitků v Pekingu. S velmi malým úsilím si můžete připravit tento exotický pokrm přímo v pohodlí své kuchyně. Stačí jen následovat náš jednoduchý a podrobný recept a oceníte, jak rychle a snadno můžete vytvořit autentické čínské jídlo obohacené o bohaté textury, výrazné ochucení a lákavou chuť. Vyzkoušejte si doma Kung Pao kuře s rýží a otevřete si brány do čarokrásné Číny přímo na svém talíři.

Suroviny

  • 400 g kuřecího masa (nakrájeného na kousky)
  • 1 červená paprika (nakrájená na proužky)
  • 1 žlutá paprika (nakrájená na proužky)
  • 1 cibule (nakrájená na proužky)
  • 3 stroužky česneku (nasekané)
  • 1 cm zázvoru (stroužek, nasekaný)
  • 1/2 hrnku neslaných arašídů
  • 2 lžíce oleje (sésamový nebo slunečnicový)
  • 1 lžíce sójové omáčky
  • 1 lžíce rýžového octa
  • 1 lžička cukru
  • 1 lžička kukuřičného škrobu
  • sůl a pepř podle chuti

Postup

  1. Smíchejte sójovou omáčku, rýžový ocet, cukr a kukuřičný škrob ve sklence a odložte stranou.
  2. Na pánvi rozehřejte olej a přidejte kuřecí maso. Smažte ho do zlatova a přesuňte do jiné nádoby.
  3. Ve stejném oleji osmažte cibuli, česnek a zázvor až budou měkké.
  4. Přidejte papriky a smažte je spolu s cibulí asi 2 minuty, dokud nezměknou.
  5. Vraťte kuřecí maso na pánev a přidejte omáčku ze sklíčka. Dobře promíchejte a vařte ještě asi 2 minuty, dokud omáčka nezhoustne.
  6. Na konec přidejte arašídy a prohřejte je s ostatními ingrediencemi.
  7. Pokud je potřeba, přidávejte sůl a pepř podle chuti.
  8. Kung Pao kuře je hotové! Podávejte ho s vařenou rýží.

Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz
Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *