29. 7. 2023
Autor: Hana Tobiášová
Peruánský guláš z alpského hovězího
zdroj: Recepty 24/7

Peruánský guláš z alpského hovězího je lahodný recept, který vás přenese do chutí Peru. Tento tradiční peruánský pokrm kombinuje svěží bylinky, koření a měkké kousky alpského hovězího do jedinečného a aromatického guláše. S jemnými a bohatými příchutěmi je tato peruánská specialita oblíbená v celém světě. Bude to ideální volba pro vaši rodinnou večeři nebo posezení s přáteli. Vyzkoušejte tento Peruánský guláš z alpského hovězího a nechte své chuťové buňky rozpálit!

Suroviny

  • 600g alpského hovězího (maso nakrájené na kostky)
  • 2 cibule (nakrájené na plátky)
  • 4 stroužky česneku (nasekané)
  • 1 červená paprika (nakrájená na plátky)
  • 1 žlutá paprika (nakrájená na plátky)
  • 1 lžíce mleté sladké papriky
  • 1 lžíce mleté hořčice
  • 1 lžíce mleté kmínu
  • 1 lžička soli
  • 1/2 lžičky černého pepře
  • 500ml hovězího vývaru
  • 2 lžíce rostlinného oleje
  • 1 lžíce másla
  • 2 lžíce hladké mouky
  • 250ml piva
  • sůl a pepř podle chuti

Postup

  1. Na pánvi rozpálíme olej a máslo. Přidáme nakrájenou cibuli a restujeme, dokud nezezlátne.
  2. Přidáme nakrájený česnek a pokračujeme v restování dalších 2 minuty.
  3. Přidáme nakrájenou papriku a maso. Osolíme, opepříme a promícháme.
  4. Postupně přidáváme sladkou papriku, hořčici a kmín. Dobře promícháme, aby se koření rozložilo po celém jídle.
  5. Zalijeme hovězím vývarem a pivem. Přivedeme k varu a snížíme teplotu na střední. Přikryjeme a dusíme 1,5-2 hodiny, dokud maso nezměkne.
  6. Pokud je omáčka příliš řídká, zahustíme směsí hladké mouky a vody. Přidáme a necháme provařit a zhoustnout.
  7. Podle chuti dochutíme solí a pepřem.
  8. Podáváme s rýží nebo knedlíky.

Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz
Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *