29. 7. 2023
Autor: Eva Komárková
Parmezánové rizoto s hříbkami
zdroj: Recepty 24/7

Parmezánové rizoto‍ s hříbkami​ je lahodné a uchuťované předkrmové jídlo plné italských chutí. Tento recept vás zavede do prostředí italské ⁤kuchyně a naučí vás, jak připravit dokonale krémové⁣ rizoto s jemným parmezánovým aroma‍ a lahodnými hříbky. Začněte kuchařskou výzvou a připravte⁣ si tento bohatý večerní pokrm plný chuti!

Suroviny

  • 200 g arborio⁤ rýže
  • 400 g čerstvých ⁣hříbků
  • 1 ⁣cibule, ⁢jemně nakrájená
  • 2 stroužky česneku, nasekané
  • 60 g másla
  • 100⁣ ml bílého vína
  • 800‌ ml zeleninového vývaru
  • 100 ⁤g parmazánu, nastrouhaného
  • sůl a pepř dle chuti
  • čerstvá petrželka‍ na ozdobu

Postup

  1. Nejdříve očistěte a nakrájejte hříbky na plátky.
  2. V hrnci rozehřejte máslo a osmahněte cibuli dozlatova. Přidejte česnek a smažte dalších pár ⁣minut.
  3. Přidejte nakrájené hříbky⁢ a smažte je na ⁣středním ohni asi 5⁣ minut, dokud nezezlátnou.
  4. Přidejte rýži ‍a péct a míchat, ‍dokud se rýže‌ začne lehce připalovat (asi 2 ⁤minuty).
  5. Přilijte bílé víno a vařte,⁢ dokud víno téměř nevypaří.
  6. Postupně přilévejte zeleninový vývar,‍ přibližně 200 ml⁣ najednou. Vařte za stálého⁣ míchání, dokud se rýže nenasaje⁢ vývarem a není⁤ al dente (asi 20 minut).
  7. Vypněte oheň a vmíchejte ‍nastrouhaný parmazán. Osolte a opepřete ‌podle‍ chuti.
  8. Podávejte ihned posypané nasekanou petrželkou jako ozdobu.

Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz
Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *