29. 7. 2023
Autor: Dana Novotná
Pečená kachna s brusinkovou omáčkou
zdroj: Recepty 24/7

​Chutná pečená kachna s brusinkovou omáčkou, to je skvělá kombinace. Vyzkoušejte tento oblíbený⁤ recept a překvapte své chuťové pohárky dokonalou harmonií sladkého,‍ kyselého‌ a výrazného aroma kachny.

Suroviny

  • 1⁣ kachna
  • 500 g brusinek
  • 1 cibule
  • 2 stroužky česneku
  • 2 lžíce medu
  • 2 lžíce octa
  • 500 ⁤ml hovězího vývaru
  • sůl a pepř ⁣podle chuti

Postup

  1. Kachnu⁢ omyjte a osušte.
  2. Pokrájejte cibuli na⁤ plátky a česnek na drobné kousky.
  3. Dovnitř kachny ⁢vložte polovinu‌ cibule a česneku. Případně ji můžete také nádivkou naplnit.
  4. Kachnu‌ osolte a opepřete z obou stran.
  5. Kachnu pečte v⁢ předehřáté troubě na ​180°C po dobu 2-2,5 hodiny, dokud⁣ nebude měkká a kůže zlatě ⁢hnědá.
  6. Během pečení pravidelně zalévejte kachnu vývarem.
  7. Zbývající část cibule a česneku smažte na pánvi a poté přidejte brusinky.
  8. Přidejte med, ocet a vývar a provařte krátce.
  9. Ochutnejte omáčku a podle chuti přidejte sůl a pepř.
  10. Kachnu ⁤vyndejte z trouby, nechte ji chvíli odpočinout a pak ji nakrájejte na porce.
  11. Servírujte‍ s brusinkovou omáčkou a přílohou podle vlastního výběru (třeba s bramborovým knedlíkem nebo šťouchanými bramborami).

Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz
Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *