29. 7. 2023
Autor: Petr Kolář
zdroj: Recepty 24/7
Tento lahodný recept na korejské nudle s hovězím masem je plný jedinečných chutí a exotických koření. Připravte si křehké nudle s výrazným aroma, které jsou perfektně doplněny tenkými plátky chutného hovězího masa. S naším jednoduchým návodem se to stane oblíbenou volbou pro vaši rodinnou večeři nebo oslavu. Překvapte své chuťové pohárky a objevte jídelo, které vám dopřeje autentický korejský zážitek přímo v pohodlí vaší kuchyně.
Suroviny
- 200 g hovězího masa (najlépe roštěnec)
- 200 g rýžových nudlí
- 1 cibule
- 3 stroužky česneku
- 2 lžíce sójové omáčky
- 1 lžíce medu
- 1 lžíce sezamového oleje
- 1 lžička červené papriky (volitelné)
- 1 lžíce oleje na smažení
- 1-2 lžíce vody
- sůl a pepř podle chuti
Postup
- Nejprve si připravte všechny suroviny. Hovězí maso nakrájejte na tenké plátky, cibuli na kolečka a česnek rozemelte.
- V hrnci s osolenou vodou uvařte rýžové nudle podle návodu na obalu. Poté je sceděte a nechte stranou.
- V hluboké pánvi nebo woku rozpalte olej a přidejte hovězí maso. Smažte ho 2-3 minuty, dokud není zezlátlé z obou stran. Poté maso vyjměte z pánve a nechte stranou.
- Do stejné pánve přidejte cibuli a česnek. Smažte je dozlatova.
- Přidejte sójovou omáčku, med, sezamový olej a případně červenou papriku. Promíchejte dobře, aby se všechny přísady spojily. Pokud je směs příliš hustá, přidejte 1-2 lžíce vody.
- Vraťte do pánve smažené hovězí maso a rýžové nudle. Dobře promíchejte, aby se všechny suroviny propojily a ohřely.
- Ochutnejte a případně osolte a opepřete podle své chuti.
- Surovou směs přeneste na talíře a můžete podávat. Pokud chcete, můžete posypat jemně nasekaným koriandrem nebo sezamem.