28. 7. 2023
Autor: Veronika Seidlová
Zeleninové curry s cizrnou
zdroj: Recepty 24/7

Zeleninové kari s cizrnou je výživné a chutné veganské jídlo, které vás okouzlí svou aromatickou chuťovou kombinací. Tento recept obsahuje ovoce i zeleninu, jako jsou paprika, cuketa a lilek, které se skvěle doplňují s kořenitou dochucovací směsí zázvoru, česneku a koriandru. Cizrna je poté přidána pro dodání bílkovin a zajímavé textury. Zeleninové kari s cizrnou je rychlé a snadné připravit a jistě oslní vaše chuťové buňky. Vyzkoušejte toto zdravé a lahodné jídlo ještě dnes!

Suroviny

  • 1 cibule
  • 2 česneky
  • 1 červená paprika
  • 1 žlutá paprika
  • 1 mrkev
  • 200 g cizrny (vařená)
  • 400 ml kokosového mléka
  • 2 lžíce červené kari pasty
  • 1 lžíce sójové omáčky
  • 1 lžička cukru
  • sůl a pepř dle chuti
  • olej na smažení

Postup

  1. Na pánvi si rozehřejeme olej a orestujeme na něm nakrájenou cibuli dozlatova.
  2. Přidáme utřený česnek a promícháme.
  3. Přidáme nakrájenou červenou a žlutou papriku, osolíme a opepříme podle chuti.
  4. Zeleninu krátce restujeme, aby zůstala křupavá.
  5. Přidáme nastrouhanou mrkev a vaříme, dokud není zelenina měkká.
  6. Připravíme si směs z kokosového mléka, červené kari pasty, sójové omáčky a cukru.
  7. Smetanovou směs přidáme k zelenině a důkladně promícháme.
  8. Přidáme vařenou cizrnu a necháme jen krátce provařit, aby se všechny přísady propojily.
  9. Podle potřeby dochutíme solí a pepřem.
  10. Hotové zeleninové kari s cizrnou podáváme s přílohou podle vlastního výběru – například s rýží nebo thajskými nudlemi.

Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz
Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *