28. 7. 2023
Autor: Roman Žák
Ratatouille s bylinkovým bagetem
zdroj: Recepty 24/7

Vyzkoušejte lahodný recept na ratatouille s bylinkovou bagetou! Tento tradiční francouzský pokrm kombinuje širokou škálu zeleniny, jako jsou lilek, paprika a rajčata v jednom bohatém a aromatickém jídle. Pro příjemnou a chutnou přílohu pak připravte bylinkové bagety, které dodají vašemu jídlu ten správný závan bylinek. Vychutnejte si toto lahodné jídlo plné vitamínů, minerálů a chutí!

Suroviny:

  • 1 cuketa
  • 1 baklažán
  • 2 papriky (červená a žlutá)
  • 2 rajčata
  • 1 cibule
  • 2 stroužky česneku
  • 1 hrst čerstvých bylinek (bazalka, oregano, tymián)
  • Olivový olej
  • Sůl a pepř podle chuti

Postup:

  1. Na pánvi rozehřejte olivový olej.
  2. Cibuli nakrájejte na půlkolečka a přidejte na pánev. Orestujte dozlatova.
  3. Přidejte na pánev na kostičky nakrájený baklažán a cuketu. Posolte a opepřete.
  4. Přidejte na pánev na kostičky nakrájenou papriku a stroužek česneku. Promíchejte.
  5. Přidejte nasekaná rajčata a bylinky. Vše důkladně promíchejte a dusťe pod pokličkou asi 20 minut.
  6. Během dusení si připravte bagetu. Nakrájejte bagetu na plátky.
  7. Plátky pokapejte olivovým olejem a posypte prolisovaným česnekem a bylinkami.
  8. Bagetu dejte do předehřáté trouby na 180°C a pečte asi 10 minut, dokud nezíská zlatavou barvu.
  9. Ratatouille podávejte s bylinkovým bagetem. Dobrou chuť!

Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz
Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *