28. 7. 2023
Autor: Roman Žák
zdroj: Recepty 24/7
Vyzkoušejte lahodný recept na ratatouille s bylinkovou bagetou! Tento tradiční francouzský pokrm kombinuje širokou škálu zeleniny, jako jsou lilek, paprika a rajčata v jednom bohatém a aromatickém jídle. Pro příjemnou a chutnou přílohu pak připravte bylinkové bagety, které dodají vašemu jídlu ten správný závan bylinek. Vychutnejte si toto lahodné jídlo plné vitamínů, minerálů a chutí!
Suroviny:
- 1 cuketa
- 1 baklažán
- 2 papriky (červená a žlutá)
- 2 rajčata
- 1 cibule
- 2 stroužky česneku
- 1 hrst čerstvých bylinek (bazalka, oregano, tymián)
- Olivový olej
- Sůl a pepř podle chuti
Postup:
- Na pánvi rozehřejte olivový olej.
- Cibuli nakrájejte na půlkolečka a přidejte na pánev. Orestujte dozlatova.
- Přidejte na pánev na kostičky nakrájený baklažán a cuketu. Posolte a opepřete.
- Přidejte na pánev na kostičky nakrájenou papriku a stroužek česneku. Promíchejte.
- Přidejte nasekaná rajčata a bylinky. Vše důkladně promíchejte a dusťe pod pokličkou asi 20 minut.
- Během dusení si připravte bagetu. Nakrájejte bagetu na plátky.
- Plátky pokapejte olivovým olejem a posypte prolisovaným česnekem a bylinkami.
- Bagetu dejte do předehřáté trouby na 180°C a pečte asi 10 minut, dokud nezíská zlatavou barvu.
- Ratatouille podávejte s bylinkovým bagetem. Dobrou chuť!