28. 7. 2023
Autor: Michaela Srncová
Kuře po egyptsku s kuskusem
zdroj: Recepty 24/7

Chcete si vyzkoušet exotickou a chutnou egyptskou specialitu? Kuře po egyptsku s kuskusem je skvělou volbou! Tento recept se vyznačuje bohatými kořeněnými chutěmi a aromatickými přísadami. Kuřecí maso se nejprve marinuje v míchanici z koření, jako je koriandr, kurkuma, skořice a česnek. Poté se maso smaží, aby získalo lahodnou zlatohnědou kůrku. Kuskus je pak vařen v aromatickém vývaru a podává se spolu s omáčkou z rajčat, cibule, papriky a koriandru. Tento recept nabízí výjimečnou kombinaci chutí a je skvělou volbou pro ty, kteří milují exotickou kuchyni. Vyzkoušejte kuře po egyptsku s kuskusem a dejte si lahodnou etnickou hostinu!

Suroviny:

  • 4 kousky kuřecího masa
  • 1 cibule
  • 2 stroužky česneku
  • 1 lžíce olivového oleje
  • 1 lžička mletého koriandru
  • 1 lžička mletého kmínu
  • 1 lžička papriky
  • 1 šálk kuskusu
  • 2 šálky kuřecího vývaru
  • 1 citron
  • Čerstvá petrželka na ozdobu
  • Sůl a pepř podle chuti

Postup:

  1. Kuřecí maso nakrájejte na menší kousky.
  2. Cibuli a česnek oloupejte a nakrájejte na drobné kousky.
  3. Na pánvi rozehřejte olivový olej a osmažte cibuli a česnek, dokud nezezlátne.
  4. Přidejte nakrájené kuřecí maso a opékejte ho ze všech stran, dokud není zlatavé.
  5. Přidejte mletý koriandr, kmín a papriku a promíchejte.
  6. Zalijte kuřecím vývarem, přikryjte pokličkou a vařte 20-25 minut, dokud kuře není měkké.
  7. Během vaření kuřete si připravte kuskus podle návodu na obalu.
  8. Na konci vaření přidejte do kuřete nasekanou petrželku a šťávu z citronu. Osolte a opepřete podle chuti.
  9. Servírujte kuře s kuskusem a ozdobte čerstvou petrželkou.

Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz
Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *