28. 7. 2023
Autor: Dana Novotná
Krémová polévka z brambor a pórku
zdroj: Recepty 24/7

⁣Krémová polévka z brambor a ⁣pórku je lahodný a ⁣sýtý pokrm, který⁢ vás dokonale zahřeje v chladných dnech. Tato chutná polévka⁣ je připravena z čerstvých brambor a pórků, které jsou smíchány s cibulí​ a česnekem pro dokonalou chuťovou kombinaci. Tato jednoduchá polévka ⁢je ideální jako hlavní chod ⁣nebo předkrm ​během oběda či večeře. Vyzkoušejte ⁣recept a​ dopřejte si výbornou a ‌zdravou polévku plnou výživných ingrediencí.

Suroviny

  • 500 g brambor
  • 2 střední pórky
  • 2 cibule
  • 2 stroužky česneku
  • 1 ‍l zeleninového vývaru
  • 250 ml smetany ke ⁣šlehání
  • 2 lžíce olivového oleje
  • sůl a pepř podle chuti

Postup

  1. Brambory oloupejte a nakrájejte na menší kostičky.
  2. Pórek očistěte a nakrájejte na ⁢tenká kolečka.
  3. Cibule a česnek‍ oloupejte ⁤a nasekejte⁢ na drobno.
  4. V hrnci si rozehřejte⁣ olivový olej‍ a nechte na něm cibuli a česnek ⁤zesklovatět.
  5. Přidejte nakrájené brambory a pórek a restujte je asi 5 minut.
  6. Zalijte zeleninovým vývarem,​ osolte a⁤ opepřete podle chuti.
  7. Vše vařte na mírném ohni, dokud nezměknou brambory (cca 20 minut).
  8. Poté směs rozmixujte pomocí mixéru na hladkou konzistenci.
  9. Přimíchejte smetanu a promíchejte.
  10. Polévku nechte zvolna provařit a dochutit podle potřeby.
  11. Servírujte teplou a ozdobte například nasekanou petrželkou.

Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz
Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *