28. 7. 2023
Autor: Tomáš Zelený
zdroj: Recepty 24/7
Krémová kukuřičná polévka Madras je bohatá, aromatická a exotická pochoutka, která vás přenese do chuti jižní Indie. Tato lahodná vegetariánská polévka je plná čerstvých přísad – jako je sladká kukuřice, kokosové mléko a indické koření, které společně vytvářejí dokonalou kombinaci. Své chuťové pohárky vám polévka rozhodně zahřeje a zasytí. Snažte se zachovat její autentickou chuť a postupujte podle naší jednoduché receptury. Užijte si tento výjimečný pokrm, který vám přinese hřejivou radost na každém lžíci.
Suroviny
- 2 plechovky kukuřice (400 g)
- 1 cibule
- 2 stroužky česneku
- 1 l zeleninového vývaru
- 400 ml kokosového mléka
- 2 lžíce olivového oleje
- 1 lžíce madraské kari směsi
- sůl a pepř dle chuti
- čerstvá koriandr na ozdobu
Postup
- Na pánvi rozehřejte olivový olej a osmahněte nakrájenou cibuli dozlatova.
- Přidejte prolisovaný česnek a madraskou kari směs. Smažte dalších pár minut, dokud se vám ze směsi nezačne uvolňovat vůně.
- Přidejte kukuřici a podlijte zeleninovým vývarem. Přiveďte k varu a vařte 15 minut.
- Po uvaření polévku rozmixujte do hladka pomocí mixéru nebo pultového mixéru.
- Přidejte kokosové mléko a promíchejte.
- Polévku osolte a opepřete podle chuti.
- Před podáváním můžete polévku ozdobit čerstvou koriandrem.