28. 7. 2023
Autor: Roman Žák
zdroj: Recepty 24/7
Vyzkoušejte lahodný recept na kuřecí fricassee s bylinkami. Tento tradiční francouzský pokrm je vyrobený z kuřecího masa duseného vývaru s kvašeným smetanovým omáčkou plnou aromatických bylinek. S tímto receptem si dopřejte bohatou a zároveň zdravou jídlo plné chutí. Přizpůsobte si chuť podle svých osobních preferencí a přidejte oblíbené přílohy.
Suroviny
- 500g kuřecích prsou
- 2 lžíce olivového oleje
- 1 cibule
- 2 stroužky česneku
- 1 lžíce hladké mouky
- 300ml kuřecího vývaru
- 200ml smetany na vaření
- 2 lžíce čerstvé petrželky, nasekané
- 1 lžíce čerstvého estragonu, nasekaného
- 1 lžíce čerstvé pažitky, nasekané
- Sůl a pepř podle chuti
Postup
- Kuřecí prsa nakrájejte na menší kousky.
- V hrnci zahřejte olivový olej a osmahněte cibuli a česnek, dokud nezezlátnou.
- Přidejte nakrájená kuřecí prsa a smažte je z obou stran, dokud nezežloutnou.
- Přidejte hladkou mouku a promíchejte, aby se obalila všemi přísadami.
- Postupně přilévejte kuřecí vývar a smetanu na vaření a za stálého míchání nechte omáčku zhoustnout.
- Přidejte nasekané bylinky (petrželku, estragon a pažitku) a promíchejte.
- Podle chuti osolte a opepřete.
- Podávejte s rýží nebo bramborami.