28. 7. 2023
Autor: Roman Žák
Kuřecí fricassee s bylinkami
zdroj: Recepty 24/7

Vyzkoušejte lahodný recept na kuřecí fricassee s bylinkami. Tento tradiční francouzský pokrm je vyrobený z kuřecího masa duseného vývaru s kvašeným smetanovým omáčkou plnou aromatických bylinek. S tímto receptem si dopřejte bohatou a zároveň zdravou jídlo plné chutí. Přizpůsobte si chuť podle svých osobních preferencí a přidejte oblíbené přílohy.

Suroviny

  • 500g kuřecích prsou
  • 2 lžíce olivového oleje
  • 1 cibule
  • 2 stroužky česneku
  • 1 lžíce hladké mouky
  • 300ml kuřecího vývaru
  • 200ml smetany na vaření
  • 2 lžíce čerstvé petrželky, nasekané
  • 1 lžíce čerstvého estragonu, nasekaného
  • 1 lžíce čerstvé pažitky, nasekané
  • Sůl a pepř podle chuti

Postup

  1. Kuřecí prsa nakrájejte na menší kousky.
  2. V hrnci zahřejte olivový olej a osmahněte cibuli a česnek, dokud nezezlátnou.
  3. Přidejte nakrájená kuřecí prsa a smažte je z obou stran, dokud nezežloutnou.
  4. Přidejte hladkou mouku a promíchejte, aby se obalila všemi přísadami.
  5. Postupně přilévejte kuřecí vývar a smetanu na vaření a za stálého míchání nechte omáčku zhoustnout.
  6. Přidejte nasekané bylinky (petrželku, estragon a pažitku) a promíchejte.
  7. Podle chuti osolte a opepřete.
  8. Podávejte s rýží nebo bramborami.

Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz
Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *