28. 7. 2023
Autor: Veronika Seidlová
Houbový gulaš s pečenými brambory
zdroj: Recepty 24/7

Houbový guláš s pečenými brambory je chutný a sýravý recept, který potěší milovníky hub. Hříbky a žampiony se dusí v husté omáčce s cibulí, česnekem a zeleninou, přidává se také rajčatový protlak a aromatické koření. K dokonalosti se podává s křupavě pečenými brambory, které jsou perfektním doplňkem k této lahůdce. Vyzkoušejte tento recept a užijte si bohatou, sytou chuť tohoto houbového guláše ve spojení s křehkými bramborami. Vaše chuťové pohárky budou nadšeny!

Suroviny:

  • 500 g směsi hub (např. žampiony, lišky, hřiby)
  • 2 cibule
  • 3 stroužky česneku
  • 2 lžíce oleje
  • 1 lžíce mleté papriky
  • 1 lžička kmínu
  • 500 ml zeleninového vývaru
  • 200 ml smetany ke vaření
  • 1 lžíce hladké mouky
  • sůl a pepř dle chuti

Postup:

  1. Na pánvi rozehřejte olej a osmahněte nakrájenou cibuli dozlatova.
  2. Přidejte česnek a houby a smažte, dokud nezměknou.
  3. Počkejte, až houby vypustí vodu a pak přidejte mletou papriku a kmín.
  4. Po minutě zalijte zeleninovým vývarem a vařte 10 minut.
  5. Přidejte smetanu a nechte provařit.
  6. Smíchejte hladkou mouku s trochou vody a přidejte do hrnce.
  7. Dobře promíchejte a vařte ještě 5 minut, dokud se omáčka nezahustí.
  8. Případně dosolte a opepřete podle chuti.
  9. Mezitím si připravte pečené brambory. Brambory oloupejte, nakrájejte na menší kousky a dejte péct do vyhřáté trouby na 200 °C po dobu přibližně 30 minut, dokud nebudou zlatě hnědé a měkké.
  10. Gulaš podávejte s pečenými brambory.

Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz
Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *