28. 7. 2023
Autor: Tomáš Zelený
Kuře v omáčce Tikka Masala
zdroj: Recepty 24/7

Kuře v omáčce Tikka Masala je lahodné indické jídlo plné aromatických koření a lahodné omáčky. Tento recept nabízí křehká kuřecí kousky zalité omáčkou Tikka Masala, která obsahuje kombinaci rajčat, jogurtu, cibule a směsi exotických indických koření. Tato bohatá a sladkokyselá omáčka se perfektně kombinuje s rýží nebo naan chlebíčkem. Vyzkoušejte tento jednoduchý recept a okusíte autentickou chuť indické kuchyně přímo v pohodlí Vašeho domova.

Suroviny:

  • 500 g kuřecího masa (do kostky nakrájené)
  • 2 cibule (nasekané)
  • 2 stroužky česneku (nasekané)
  • 2 lžíce oleje
  • 2 lžíce tikka masala koření
  • 400 g rajčatového pyré
  • 200 ml smetany ke šlehání
  • 2 lžíce čerstvého koriandru (nasekaného)
  • 1 lžička soli

Postup:

  1. Na rozpáleném oleji orestujte cibuli do změknutí.
  2. Přidejte nakrájený česnek a kuřecí maso. Smažte, dokud maso nezhnědne.
  3. Přidejte tikka masala koření a sůl. Promíchejte a opékejte ještě asi 2 minuty.
  4. Přilijte rajčatové pyré a smetanu. Promíchejte a nechte vařit asi 15 minut, dokud se omáčka neztuhne.
  5. Podávejte s čerstvým koriandrem a přílohou podle vlastního výběru, například s rýží nebo naan chlebem.

Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz
Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *