28. 7. 2023
Autor: Tomáš Zelený
zdroj: Recepty 24/7
Kuře v omáčce Tikka Masala je lahodné indické jídlo plné aromatických koření a lahodné omáčky. Tento recept nabízí křehká kuřecí kousky zalité omáčkou Tikka Masala, která obsahuje kombinaci rajčat, jogurtu, cibule a směsi exotických indických koření. Tato bohatá a sladkokyselá omáčka se perfektně kombinuje s rýží nebo naan chlebíčkem. Vyzkoušejte tento jednoduchý recept a okusíte autentickou chuť indické kuchyně přímo v pohodlí Vašeho domova.
Suroviny:
- 500 g kuřecího masa (do kostky nakrájené)
- 2 cibule (nasekané)
- 2 stroužky česneku (nasekané)
- 2 lžíce oleje
- 2 lžíce tikka masala koření
- 400 g rajčatového pyré
- 200 ml smetany ke šlehání
- 2 lžíce čerstvého koriandru (nasekaného)
- 1 lžička soli
Postup:
- Na rozpáleném oleji orestujte cibuli do změknutí.
- Přidejte nakrájený česnek a kuřecí maso. Smažte, dokud maso nezhnědne.
- Přidejte tikka masala koření a sůl. Promíchejte a opékejte ještě asi 2 minuty.
- Přilijte rajčatové pyré a smetanu. Promíchejte a nechte vařit asi 15 minut, dokud se omáčka neztuhne.
- Podávejte s čerstvým koriandrem a přílohou podle vlastního výběru, například s rýží nebo naan chlebem.