28. 7. 2023
Autor: Petr Kolář
zdroj: Recepty 24/7
Korejský hovězí guláš s kimči je sýtné, aromatické jídlo plné chutí a vůní. Hovězí maso se duší v kořeněné omáčce s prvotřídním kimči, které dodá jídlu pikantní a kyselou chuť. Tento recept vám přinese jedinečný zážitek z korejské kuchyně a potěší i ty nejnáročnější gurmány. Připravte si tento jednoduchý a přitom ohromující pokrm doma a překvapte své blízké nezapomenutelnou lahůdkou.
Suroviny
- 500 g hovězího masa na guláš (případně pokrájené na menší kousky)
- 2 cibule
- 4 stroužky česneku
- 2 lžíce sójové omáčky
- 2 lžíce rybí omáčky
- 1 lžíce červeného korejského paprikového prášku
- 1 lžička medu
- 2 lžíce oleje
- 500 ml hovězího vývaru
- 200 g kimči
- 2 lžíce sezamového oleje
- sůl a pepř podle chuti
Postup
- Na oleji osmahneme na kostičky nakrájenou cibuli a na plátky nakrájený česnek.
- Přidáme hovězí maso a opékáme ho, dokud nezezlátne ze všech stran.
- Přidáme sójovou omáčku, rybí omáčku, korejský paprikový prášek a med. Promícháme a krátce podusíme.
- Zalijeme hovězím vývarem a vaříme pod pokličkou přibližně 1,5 hodiny, dokud maso nezměkne.
- Na konci vaření přidáme nakrájené kimči a sezamový olej. Podle chuti dochutíme solí a pepřem.
- Podáváme s rýží nebo těstovinami.