28. 7. 2023
Autor: Michaela Srncová
Couscous s kuřecím masem a zeleninou
zdroj: Recepty 24/7

Couscous s kuřecím masem a zeleninou je nenáročný a chutný recept, který vás překvapí svou jednoduchostí a rychlostí přípravy. Kombinace lahodného kuřecího masa s křupavou zeleninou a aromatickým couscousem vytváří perfektní jídlo pro každou příležitost. S tímto receptem si užijete chutě Orientu přímo ve své kuchyni.

Suroviny

  • 200 g couscousu
  • 300 g kuřecího masa (nakrájeného na kostky)
  • 1 cibule (nasekaná)
  • 2 stroužky česneku (nasekané)
  • 1 paprika (nakrájená)
  • 1 cuketa (nakrájená na kostky)
  • 100 g cherry rajčat (překrojených)
  • 2 lžíce olivového oleje
  • 2 lžičky kari koření
  • 1 lžička mletého kmínu
  • sůl a pepř podle chuti
  • čerstvá petrželka (na ozdobu)

Postup

  1. V hrnci přiveďte osolenou vodu k varu. Slijte ji nad couscousem a nechte 5 minut odstát pod pokličkou. Rozprostřete ho na talíři a rozvolněte vidličkou.
  2. V pánvi rozehřejte olivový olej a osmažte na něm kuřecí maso, dokud nezezlátne. Odstavte maso z pánve.
  3. Do stejné pánve přidejte cibuli a česnek a osmahněte dozlatova.
  4. Přidejte papriku, cuketu a cherry rajčata. Osmahněte je do měkkosti, ale nechť zůstanou křupavé.
  5. Vraťte kuřecí maso do pánve a promíchejte s připraveným couscousem.
  6. Přidejte kari koření, kmín, sůl a pepř podle chuti. Dobře promíchejte.
  7. Při podávání ozdobte čerstvou petrželkou.

Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz
Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *