28. 7. 2023
Autor: Eva Komárková
zdroj: Recepty 24/7
Hledáte recept na klasické italské spaghetti carbonara? Naše jednoduchá a chutná verze tohoto oblíbeného italského jídla vás zcela uchvátí. S klasickými ingrediencemi jako je špagety, slanina, vejce, sýr Pecorino Romano a čerstvě mletý pepř si připravíte jídlo plné bohaté chuti a jemného krému. Za pár minut připravte tento neodolatelný pokrm a vychutnejte si ho s rodinou a přáteli. S naším snadným a přesným receptem si připravíte klasické italské spaghetti carbonara jako profesionál.
Suroviny
- 250g spaghetti
- 150g pancetty, nakrájené na kostičky
- 2 stroužky česneku, jemně nasekané
- 2 žloutky
- 50g parmazánu, nastrouhaného
- sůl a čerstvě mletý pepř
- olivový olej
Postup
- Na sporáku přiveďte osolenou vodu k varu a uvařte spaghetti podle pokynů na obalu. Obahejte al dente.
- Na pánvi rozehřejte trochu olivového oleje. Přidejte pancettu a smažte ji dozlatova.
- Přidejte na pánvi česnek a lehce ho osmažte. Dejte pozor, aby se nespálil a nepřipálil.
- V míse smíchejte žloutky, parmazán a špetku soli a pepře.
- Do pánve s uvařenou pancettou a česnekem přidejte uvařené a scedité spaghetti. Dobře promíchejte.
- Ve chvíli, kdy je pánvi chtěné množství horkého oleje, přidejte směs žloutků, parmazánu, soli a pepře. Okamžitě promíchejte, aby se všechny suroviny spojily a vytvořily krémovou omáčku.
- Podávejte okamžitě s čerstvě nastrouhaným parmazánem a čerstvým pepřem na vrchu.