28. 7. 2023
Autor: Eva Komárková
Klasické italské spaghetti carbonara
zdroj: Recepty 24/7

Hledáte recept na klasické italské spaghetti ​carbonara?​ Naše jednoduchá a chutná verze ⁣tohoto oblíbeného italského jídla vás zcela uchvátí. ​S klasickými ingrediencemi jako‍ je​ špagety, slanina, vejce, sýr Pecorino Romano​ a čerstvě mletý pepř⁢ si⁢ připravíte jídlo ‍plné bohaté chuti a jemného krému. Za pár minut připravte tento neodolatelný pokrm a vychutnejte‍ si ho‌ s rodinou a přáteli. S naším snadným a​ přesným receptem si připravíte klasické italské spaghetti carbonara jako profesionál.

Suroviny

  • 250g spaghetti
  • 150g‌ pancetty, nakrájené na⁣ kostičky
  • 2 stroužky česneku, jemně‌ nasekané
  • 2 žloutky
  • 50g parmazánu, nastrouhaného
  • sůl⁤ a čerstvě mletý pepř
  • olivový olej

Postup

  1. Na sporáku přiveďte osolenou vodu‍ k varu a uvařte spaghetti podle ⁢pokynů‌ na obalu. Obahejte al dente.
  2. Na pánvi rozehřejte trochu olivového oleje. Přidejte pancettu a smažte ji dozlatova.
  3. Přidejte na pánvi česnek a lehce ho⁤ osmažte. Dejte pozor, aby ⁤se nespálil a nepřipálil.
  4. V míse smíchejte žloutky,⁢ parmazán a špetku⁣ soli a pepře.
  5. Do ⁢pánve s uvařenou ⁣pancettou a⁢ česnekem přidejte uvařené a scedité spaghetti. Dobře promíchejte.
  6. Ve chvíli, kdy je pánvi chtěné množství horkého oleje, přidejte ⁤směs žloutků, parmazánu, soli a pepře. Okamžitě promíchejte,⁢ aby se všechny⁢ suroviny spojily a vytvořily krémovou omáčku.
  7. Podávejte okamžitě ‍s čerstvě nastrouhaným parmazánem a čerstvým pepřem na vrchu.

Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz
Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *