28. 7. 2023
Autor: Veronika Seidlová
Bezmasá cizrnová kari s květákem
zdroj: Recepty 24/7

Tento úžasný recept na bezmasé cizrnové kari s květákem je skvělou možností pro ty, kteří hledají pochoutku bez masa. Kombinace cizrny a květáku v exotické kari omáčce je osvěžující a zdravá alternativa pro vaši stravu. Tento pokrm je bohatý na bílkoviny a obsahuje také spoustu vlákniny. Přidání koření a bylinek dodává celému jídlu skvělou chuť a aroma. Tento recept je nejen zdravý, ale také velmi chutný a snadný na přípravu. Vyzkoušejte tento bezmasý cizrnový kari s květákem a překvapte své chuťové buňky!

Suroviny

  • 1 malá květák hlávek, rozdělený na růžičky
  • 400 g uvařené cizrny
  • 1 cibule, nasekaná
  • 2 stroužky česneku, nasekané
  • 2 rajčata, nakrájená na drobné kousky
  • 2 lžíce kari koření
  • 200 ml kokosového mléka
  • 2 lžíce olivového oleje
  • sůl a pepř podle chuti

Postup

  1. Nejprve si připravte všechny potřebné suroviny.
  2. Ve velké pánvi si rozehřejte olivový olej a osmahněte na něm cibuli dozlatova.
  3. Přidejte česnek a kari koření a nechte chvilku restovat, dokud se nezačnou uvolňovat vůně.
  4. Přidejte rajčata a vařte asi 5 minut, dokud se rajčata nerozvaří.
  5. Přidejte cizrnu a květák a zalijte kokosovým mlékem. Přiveďte k varu a poté snižte teplotu a vařte pod pokličkou asi 15 minut, dokud se květák nezměkne.
  6. Pokud je omáčka příliš hustá, přidejte trochu vody nebo vývaru. Případně ji můžete naopak zahustit škrobem smíchaným ve vodě.
  7. Na závěr dochuťte solí a pepřem podle chuti.
  8. Servírujte s rýží nebo naan chlebem.

Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz
Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *