28. 7. 2023
Autor: Veronika Seidlová
zdroj: Recepty 24/7
Tento úžasný recept na bezmasé cizrnové kari s květákem je skvělou možností pro ty, kteří hledají pochoutku bez masa. Kombinace cizrny a květáku v exotické kari omáčce je osvěžující a zdravá alternativa pro vaši stravu. Tento pokrm je bohatý na bílkoviny a obsahuje také spoustu vlákniny. Přidání koření a bylinek dodává celému jídlu skvělou chuť a aroma. Tento recept je nejen zdravý, ale také velmi chutný a snadný na přípravu. Vyzkoušejte tento bezmasý cizrnový kari s květákem a překvapte své chuťové buňky!
Suroviny
- 1 malá květák hlávek, rozdělený na růžičky
- 400 g uvařené cizrny
- 1 cibule, nasekaná
- 2 stroužky česneku, nasekané
- 2 rajčata, nakrájená na drobné kousky
- 2 lžíce kari koření
- 200 ml kokosového mléka
- 2 lžíce olivového oleje
- sůl a pepř podle chuti
Postup
- Nejprve si připravte všechny potřebné suroviny.
- Ve velké pánvi si rozehřejte olivový olej a osmahněte na něm cibuli dozlatova.
- Přidejte česnek a kari koření a nechte chvilku restovat, dokud se nezačnou uvolňovat vůně.
- Přidejte rajčata a vařte asi 5 minut, dokud se rajčata nerozvaří.
- Přidejte cizrnu a květák a zalijte kokosovým mlékem. Přiveďte k varu a poté snižte teplotu a vařte pod pokličkou asi 15 minut, dokud se květák nezměkne.
- Pokud je omáčka příliš hustá, přidejte trochu vody nebo vývaru. Případně ji můžete naopak zahustit škrobem smíchaným ve vodě.
- Na závěr dochuťte solí a pepřem podle chuti.
- Servírujte s rýží nebo naan chlebem.