28. 7. 2023
Autor: Roman Žák
Pečená kachna s pomerančovou omáčkou
zdroj: Recepty 24/7

Tento recept na pečenou kachnu s pomerančovou omáčkou je dokonalým pokrmem pro speciální příležitosti. Kachnu perfektně dochutíme směsí bylinek a koření a pečeme ji, dokud není krásně křupavá. Pochutnáváme si na měkkém a šťavnatém masu, které se perfektně doplňuje s pomerančovou omáčkou. Tato omáčka je lahodně sladkokyselá a přidává pokrmu další rozměr. Tento recept je skvělým způsobem, jak pobavit své hosty a udělat dojem svou kuchařskou šikovností. Dopřejte si skvělý gastronomický zážitek s tímto receptem na pečenou kachnu s pomerančovou omáčkou.

Suroviny

  • 1 celá kachna
  • 2 pomeranče
  • 1 cibule
  • 4 stroužky česneku
  • 2 lžíce rozmarýnu
  • 2 lžíce medu
  • 2 lžíce oleje
  • sůl a pepř dle chuti

Postup

  1. Kachnu omyjte a osušte. Vyjměte vnitřnosti.
  2. Smíchejte olej, med, rozmarýn, sůl a pepř v misce.
  3. Kachně natřete směsí z předchozího bodu ze všech stran.
  4. Předehřejte troubu na 180 °C.
  5. Dovnitř kachny vložte oloupanou cibuli, půlky pomerančů a česnek.
  6. Kachnu vložte na plech do trouby a pečte přibližně 2-3 hodiny, dokud není maso měkké a kůže křupavá.
  7. Během pečení kachnu občas polejte výpekem z pekáče.
  8. Pomeranče vymačkejte a přidejte k vývaru z pekáče.
  9. Povařte omáčku, dokud neztuhne a dochutíme podle potřeby solí a pepřem.
  10. Kachnu vyjměte z trouby, nechte ji chvíli odpočinout a nakonec ji nakrájejte na porce.
  11. Podávejte s pomerančovou omáčkou a přílohou dle vlastního výběru.

Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz
Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *