28. 7. 2023
Autor: Roman Žák
Quiche Lorraine s broskvemi
zdroj: Recepty 24/7

Quiche Lorraine s broskvemi je lahodná a originální varianta tradiční francouzské quiche. Tento recept obsahuje jemně opékaný koláčový korpus s křehkou texturou, který je plněn slaninou, sýrem, smetanou a broskvemi. Kombinace sladkých broskví s pikantní slaninou zaručuje jedinečnou chuťovou explozi, která těší všechny gurmány. Quiche Lorraine s broskvemi je vhodným pokrmem pro snídani, brunch či lehký oběd. Připravit ho je jednoduché a rychlé, ať už pro rodinnou oslavu nebo večírek s přáteli. Nechte se okouzlit touto výjimečnou kombinací a vychutnejte si pravou chuť Francie doma!

Suroviny

  • 200 g listového těsta
  • 200 g slaniny
  • 4 vajíčka
  • 200 ml smetany ke šlehání
  • 100 g sýru Gruyère (nebo jiného tvrdého sýru)
  • 2 broskve
  • sůl a pepř podle chuti

Postup

  1. Nejprve si připraveme těsto. Rozválíme listové těsto na pomoučeném vále a vykládáme jím koláčový tvar.
  2. Pokrájíme slaninu na menší kousky a orestujeme na pánvi, dokud není křupavá. Poté ji necháme okapat na ubrousku.
  3. Ve vhodné míse smícháme vajíčka a smetanu. Ochutíme solí a pepřem.
  4. Sýr nastrouháme na jemném struhadle.
  5. Broskve oloupeme a nakrájíme na tenké plátky.
  6. Na připravené těsto rozložíme orestovanou slaninu, následně posypeme sýrem a uložíme plátky broskví.
  7. Zalijeme směsí vajec a smetany.
  8. Quiche pečeme ve vyhřáté troubě na 180 °C asi 25-30 minut, nebo dokud není těsto zlatavé a náplň ztuhne.
  9. Neženy hotovou quiche necháme vychladnout a podáváme podle chuti.

Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz
Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *