28. 7. 2023
Autor: Michaela Srncová
Ful Medames s pita chlebem
zdroj: Recepty 24/7

Ful Medames s pita chlebem je tradiční egyptské jídlo, které je oblíbené po celém světě. Tento recept Vám ukáže, jak snadno připravit tuto lahodnou a vydatnou snídani nebo večeři. Vychutnejte si plnotu chutí červených fazolí, ochucených olivovým olejem, citronovou šťávou a kořením. Podávejte s nadýchaným pita chlebem, který umožňuje šťavnatým fazolím nasát do sebe veškerou aromatičnost. Tentokrát si dopřejte něco zcela unikátního a vyzkoušejte tento rozkošný egyptský pokrm doma!

Suroviny

  • 450 g konzervovaných hnědých fazolí (ful medames)
  • 2 stroužky česneku
  • 1 citron
  • 2 lžíce olivového oleje
  • 1 lžička mletého kmínu
  • 1/2 lžičky mletého koriandru
  • sůl a pepř dle chuti
  • čerstvá natě petrželky nebo koriandru na ozdobení
  • pita chléb nebo jiný druh chleba na podávání

Postup

  1. Usekejte konečky stroužků česneku a nakrájejte je na tenké plátky. Citron rozřízněte a vymačkejte šťávu do misky.
  2. V pánvi zahřejte olivový olej a přidejte plátky česneku. Orestujte je pár minut, dokud nezezlátnou.
  3. Přidejte mletý kmín a mletý koriandr. Promíchejte a nechte chvíli podusit, aby se uvolnily všechny aromatické látky.
  4. Přidejte konzervované fazole bez tekutiny do pánve. Promíchejte s česnekem a kořením a přidejte šťávu z citronu.
  5. Počkejte, až fazole prohřejete. Pokud je směs příliš hustá, můžete přidat trochu vody z konzervy fazolí.
  6. Ochutnejte a dosolte a dopepřete podle potřeby.
  7. Pokud chcete, můžete fazole rozmixovat na hladkou kaši nebo nechat částečně rozmačkat, aby zůstaly viditelné kousky fazolí.
  8. Plátkem citronu a čerstvou natí petrželky nebo koriandru ozdobte hotové ful medames.
  9. Podávejte s kousky teplého pita chleba nebo jiného chleba dle vašeho výběru.

Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz
Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *