28. 7. 2023
Autor: Hana Tobiášová
zdroj: Recepty 24/7
Ceviche z mořských plodů je osvěžující jídlo, které vás přenese na exotickou pláž. Tento tradiční peruánský recept se vyznačuje kombinací čerstvých ryb, krevet a mušlí, které jsou marinovány v čerstvé šťávě z citrusových plodů. Připravte si lahodné a zdravé jídlo, které se hodí na jakoukoli příležitost. S receptem na ceviche z mořských plodů se stanete skutečným mistrem v kuchyni!
Suroviny
- 500 g mořských plodů (krevety, chobotnice, mušle)
- 2 limety
- 1 cibule
- 1 červená paprika
- 1 jalapeňo paprička
- 2 lžíce olivového oleje
- sůl a pepř podle chuti
- čerstvá petrželka nebo koriandr na ozdobu
Postup
- Mořské plody očistěte a nakrájejte na menší kousky.
- Cibuli nakrájejte na tenké plátky.
- Papriku zbavte semínek a nakrájejte na drobné kostičky.
- Jalapeňo papričku nakrájejte na tenké kolečka.
- Limety vymačkejte a vytvořte z nich šťávu.
- V míse smíchejte mořské plody, cibuli, papriku, jalapeňo papričku, olivový olej a limetovou šťávu.
- Přidejte sůl a pepř podle chuti a dobře promíchejte.
- Ceviche nechte v lednici odležet alespoň 1 hodinu, aby se plody namarinovly v limetové šťávě.
- Na závěr ozdobte ceviche čerstvou petrželkou nebo koriandrem.
- Podávejte jako předkrm s křupavým chlebem nebo tortillovými lupínky.