28. 7. 2023
Autor: Hana Tobiášová
Ceviche z mořských plodů
zdroj: Recepty 24/7

Ceviche z mořských plodů je osvěžující jídlo, které vás přenese na exotickou pláž. Tento tradiční peruánský recept se vyznačuje kombinací čerstvých ryb, krevet a mušlí, které jsou marinovány v čerstvé šťávě z citrusových plodů. Připravte si lahodné a zdravé jídlo, které se hodí na jakoukoli příležitost. S receptem na ceviche z mořských plodů se stanete skutečným mistrem v kuchyni!

Suroviny

  • 500 g mořských plodů (krevety, chobotnice, mušle)
  • 2 limety
  • 1 cibule
  • 1 červená paprika
  • 1 jalapeňo paprička
  • 2 lžíce olivového oleje
  • sůl a pepř podle chuti
  • čerstvá petrželka nebo koriandr na ozdobu

Postup

  1. Mořské plody očistěte a nakrájejte na menší kousky.
  2. Cibuli nakrájejte na tenké plátky.
  3. Papriku zbavte semínek a nakrájejte na drobné kostičky.
  4. Jalapeňo papričku nakrájejte na tenké kolečka.
  5. Limety vymačkejte a vytvořte z nich šťávu.
  6. V míse smíchejte mořské plody, cibuli, papriku, jalapeňo papričku, olivový olej a limetovou šťávu.
  7. Přidejte sůl a pepř podle chuti a dobře promíchejte.
  8. Ceviche nechte v lednici odležet alespoň 1 hodinu, aby se plody namarinovly v limetové šťávě.
  9. Na závěr ozdobte ceviche čerstvou petrželkou nebo koriandrem.
  10. Podávejte jako předkrm s křupavým chlebem nebo tortillovými lupínky.

Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz
Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *