4. 8. 2023
Autor: Eva Komárková
Rizoto s houbami a parmazánem
zdroj: Recepty 24/7

Pokud hledáte vynikající recept na lahodné rizoto s houbami a parmazánem,⁤ jste⁤ na správném místě. Tento pokrm je přímo ideální pro milovníky ‌chutného⁣ italského jídla.⁢ Kombinace‌ výrazných hub⁢ a parmazánu vytváří dokonalou symfonii‌ chutí. Náš recept vám ⁤krok⁣ za krokem ​přiblíží, jak⁣ připravit toto pravé italské rizoto, které vás ohromí svou jednoduchostí‌ i výslednou chutí. Připravte si kvalitní ⁤rýži, čerstvé‌ houby a parmazán ‍a ⁣pusťte⁤ se do vaření. Vaše ‌chuťové ⁢buňky‍ se vám‌ za to jistě odmění!

Suroviny

  • 250⁢ g ⁣rýže na rizoto
  • 200 g hub (např. žampiony⁣)
  • 1 ⁢cibule
  • 2 stroužky česneku
  • 50 g parmazánu
  • 1 l zeleninového vývaru
  • 100 ml bílého vína
  • 2 lžíce olivového oleje
  • sůl a ⁢pepř⁢ podle chuti
  • čerstvá petrželka na ozdobu

Postup

  1. Na pánvi rozehřejte olivový olej a osmahněte ​na něm nakrájenou⁢ cibuli ⁢a česnek, dokud nezezlátnou.
  2. Přidejte nakrájené houby a ‌smažte je ⁤do měkka.
  3. Přidejte rýži a restujte ⁣ji, dokud se nestane skleněnou.
  4. Podlijte bílým⁢ vínem a nechte vypařit alkohol.
  5. Postupně přidávejte⁤ vývar, lžíce⁣ po lžíci,⁤ a vařte za⁢ stálého míchání, dokud rýže neabsorbuje veškerý vývar.
  6. Pokračujte s přidáváním vývaru a vařením, ⁣až rýže⁤ dosáhne požadované konzistence (měla by být al ​dente).
  7. Na závěr vmíchejte nastrouhaný parmazán, promíchejte⁢ a ochutnejte. Případně⁤ dochuťte ⁣solí a pepřem.
  8. Před podáváním posypte jemně ⁤nasekanou petrželkou.

Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz
Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *