27. 7. 2023
Autor: Veronika Seidlová
Chřestový salát s holandskou omáčkou
zdroj: Recepty 24/7

Chřestový salát s holandskou omáčkou je dokonalým letním pokrmem plným svěžích chutí. Zelený chřest je spolu s jemnými listy salátu hlavní ingrediencí, zatímco křehká holandská omáčka dodává salátu bohatou a krémovou chuť. Tento jednoduchý salát je ideální jako předkrm nebo lehký hlavní chod. Vyzkoušejte ho a nechte se unést kombinací jemnosti chřestu a lahodné omáčky.

Suroviny

  • 500 g chřestu
  • 2 vejce
  • 2 lžíce másla
  • 1 šalotka, jemně nasekaná
  • 2 lžíce bílého vinného octa
  • sůl
  • svazek petrželky, jemně nasekaná

Postup

  1. Chřest očistěte a odstraňte tvrdé konce.
  2. V hrnci s vroucí osolenou vodou chřest spařte po dobu 3-4 minut, dokud nezměkne.
  3. Mezitím ve druhém hrnci přiveďte vodu k varu a v ní uvařte vejce natvrdo (cca 8-10 minut).
  4. Ve velké pánvi rozehřejte máslo a osmahněte na něm jemně nasekanou šalotku.
  5. Přidejte bílý vinný ocet a nechte chvíli vařit, aby se odpařila šťáva.
  6. Přidejte spařený chřest a promíchávejte, dokud se dobře neomezí s omáčkou.
  7. Vejce oškrábejte, nakrájejte na čtvrtky a přidejte do salátu.
  8. Přimíchejte jemně nasekanou petrželku.
  9. Salát dochuťte solí podle chuti.
  10. Servírujte a podávejte ještě teplý.

Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz
Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *