27. 7. 2023
Autor: Michaela Srncová
Marocký tajine s kuřecím masem
zdroj: Recepty 24/7

Marocký tajine s kuřecím masem je lahodný a exotický recept, který vám přinese chuť Orientu přímo domů. Tento tradiční marocký pokrm je připravený ve speciálním pokrmovém hrnci se specifickým víkem, které dokáže udržet a vyvíjet úžasné aroma. Tajine se vaří s kuřecím masem, které se podává se šťavnatou omáčkou z rajčat, cibule, oliv a rozinek. Každé sousto je plné chutí, koření a vůně, která vás zavede do tajemného světa Maroka. Připravte si tuto jedinečnou specialitu a okuste lahodnou kombinaci Orientu a kuřecího masa.

Suroviny:

  • 500 g kuřecího masa (lze nahradit jiným druhem masa)
  • 2 cibule
  • 2 česnekové stroužky
  • 1 paprika
  • 2 rajčata
  • 1 lžička mletého koriandru
  • 1 lžička mletého kurkumy
  • 1 lžička mletého zázvoru
  • 1 lžička mleté papriky
  • 100 g oliv
  • sůl, pepř
  • čerstvá petrželka

Postup:

  1. Nejprve si připravíme všechny suroviny.
  2. Kuřecí maso nakrájíme na menší kousky.
  3. Cibuli a česnek oloupeme a nasekáme na drobno.
  4. Papriku očistíme a nakrájíme na proužky.
  5. Rajčata omyjeme a nakrájíme na kostičky.
  6. Do tajine nebo hluboké pánve dáme trochu oleje a zahřejeme.
  7. Přidáme cibuli a česnek a restujeme, dokud nezezlátnou.
  8. Přidáme nakrájené kuřecí maso a osmažíme ze všech stran.
  9. Přidáme papriku, rajčata, olivy a koření (koriandr, kurkumu, zázvor, papriku).
  10. Dobře promícháme, přidáme sůl a pepř podle chuti a zalijeme trochou vody.
  11. Zakryjeme pokličkou a vaříme na mírném ohni po dobu asi 40 minut, dokud maso není měkké.
  12. Během vaření můžeme dolévat vodu podle potřeby.
  13. Po uvaření posypeme nasekanou čerstvou petrželkou.
  14. Tajine můžeme podávat s rýží, bulgurem nebo chlebem.

Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz
Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *