27. 7. 2023
Autor: Roman Žák
Kachna à la orange
zdroj: Recepty 24/7

Hledáte skvělý recept na kachnu à la orange? Naše verze tohoto klasického francouzského jídla vás nadchne. Kachna je pečená na zlatavou kůrčičku a podávaná s osvěžující omáčkou z pomerančů a aromatickými bylinkami. Tento jedinečný recept vám zajistí skvělou kombinaci slaného masa s kyselou a sladkou chutí pomerančů. Vaši hosté budou nadšeni!

Suroviny

  • 1 kachna
  • 2 středně velké pomeranče
  • 2 stroužky česneku
  • 2 lžíce olivového oleje
  • 100 ml sladkého bílého vína
  • 100 ml kuřecího vývaru
  • 2 lžíce kukuřičného škrobu
  • 2 lžíce medu
  • 1 lžíce rozmarýnu
  • sůl a pepř podle chuti

Postup

  1. Nejprve předehřejte troubu na 180 stupňů C.
  2. Kachnu opláchněte pod tekoucí vodou a zbavte ji vnitřností. Osolte a opepřete z obou stran.
  3. Pomeranče oloupejte a nakrájejte na plátky.
  4. Do rendlíku přidejte olivový olej a rozehřejte na středním ohni. Přidejte česnek a restujte ho asi 1 minutu, dokud nezačne vonět.
  5. Přidejte kachnu do rendlíku a smažte ji z obou stran, dokud nedosáhne zlatavé barvy.
  6. Ke smažené kachně přidejte sladké bílé víno, kuřecí vývar, plátky pomerančů a rozmarýn. Přiveďte k varu.
  7. Přikryjte rendlík pokličkou a postavte do předehřáté trouby. Pečte kachnu asi 2 hodiny, dokud masa není měkké.
  8. V průběhu pečení občas kontrolujte, zda je dostatek omáčky. Případně přidejte kuřecí vývar.
  9. Když je kachna měkká, vyjměte ji z trouby a nechte ji odpočinout asi 10 minut.
  10. V mezidobí smíchejte kukuřičný škrob se 2 lžícemi vody, aby vznikla pastovitá směs.
  11. Poté přiveďte omáčku z kachny k varu a postupně přilévejte směs se škrobem, aby se omáčka zahustila. Vařte asi 2 minuty, než omáčka začne získávat na konzistenci.
  12. Nakrájejte kachnu na plátky a podávejte zalité omáčkou. Dochutit můžete solí a pepřem.

Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz
Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *