27. 7. 2023
Autor: Tomáš Zelený
Kari z červené čočky
zdroj: Recepty 24/7

Kari z červené čočky je lahodné vegetariánské jídlo plné chuti a výživy. Tento recept vyvažuje pikantní koření s jemnou sladkostí červené čočky. S jeho krémovou konzistencí a bohatou barvou je to skvělá volba pro ty, kteří si rádi pochutnají na exotických pokrmech. Kari z červené čočky je snadno připravitelné a přináší do vašeho jídelníčku zdravý proteín a vlákninu. Vyzkoušejte tento originální recept, který uspokojí chuťové pohárky každého zvídavého gurmána.

Suroviny

  • 200 g červené čočky
  • 1 cibule
  • 2 stroužky česneku
  • 1 rajče
  • 1 lžíce kari koření
  • 1 lžíce rajčatového protlaku
  • 400 ml kokosového mléka
  • sůl a pepř dle chuti
  • olivový olej na smažení

Postup

  1. Čočku důkladně propláchněte a nechte namočenou ve vodě po dobu 30 minut.
  2. V hrnci rozehřejte olivový olej a osmahněte na něm jemně nakrájenou cibuli a česnek.
  3. Přidejte na kostky nakrájené rajče a orestujte ho spolu s cibulí a česnekem.
  4. Přisypte kari koření a promíchejte.
  5. Přidejte namočenou čočku a zalijte kokosovým mlékem.
  6. Přidejte rajčatový protlak a vařte na mírném ohni přibližně 20-30 minut, dokud není čočka měkká.
  7. Před podáváním případně ochutnejte a dochuťte solí a pepřem dle chuti.

Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz
Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *