27. 7. 2023
Autor: Roman Žák
zdroj: Recepty 24/7
Kuřecí ragú à la Coq au Vin – Vyzkoušejte tento vynikající francouzský recept na kuřecí ragú s příchutí Coq au Vin. V tomto pokrmu se kuřecí maso dusí v červeném víně s cibulí, česnekem, slaninou a bylinkami, což dodává tomuto jídlu bohatou a lahodnou chuť. Ragú se podává s kousky křupavého chleba nebo přílohou dle vašeho výběru. Připravte si tento lahodný pokrm a dopřejte si výjimečnou jídelní zkušenost.
Suroviny
- 500 g kuřecích prsou, nakrájených na kostky
- 100 g slaniny, nakrájené na kostičky
- 1 cibule, nakrájená na drobné kousky
- 2 stroužky česneku, nasekané
- 200 g žampionů, nakrájených na plátky
- 2 mrkve, nakrájené na kolečka
- 200 ml kuřecího vývaru
- 200 ml červeného vína
- 2 lžíce jemného hladkého mouky
- 2 lžíce oleje
- 1 lžička sušeného tymiánu
- sůl a pepř podle chuti
- čerstvý petržel na dozdobení
Postup
- Na rozpáleném oleji orestujte slaninu, přidejte cibuli a česnek a osmažte dozlatova.
- Do směsi přidejte nakrájené kuřecí prsa a smažte je z obou stran dozlatova.
- Přidejte žampiony a mrkve a krátce je orestujte.
- Přidejte hladkou mouku a zamíchejte a poté postupně přilijte kuřecí vývar a červené víno.
- Přidejte tymián, sůl a pepř a vařte na mírném ohni asi 30 minut, dokud se omáčka zhoustne a kuřecí maso změkne.
- Před podáváním můžete pokrm ozdobit čerstvým petrželem.