26. 7. 2023
Autor: Veronika Seidlová
Veganské burgery s batátem
zdroj: Recepty 24/7

Chutné, zdravé a veganské burgery s batátem jsou skvělou alternativou k tradičním masovým burgem. Tento recept vám přinese dokonalou kombinaci chutí a zdravých ingrediencí. S křupavým batátem, pikantní cizrno-květákovým placičkou a osvěžující omáčkou, se tyto burgery stanou vaším novým veganským oblíbeným jídlem.

Suroviny:

  • 2 velké batáty
  • 400 g cizrny (uvařené)
  • 1 cibule (nasekaná)
  • 3 stroužky česneku (nasekané)
  • 1 lžíce olivového oleje
  • 1 lžíce tahini
  • 1 lžíce kari koření
  • 1 lžička mletého kmínu
  • 1 lžička mletého koriandru
  • 1/2 hrnku strouhanky
  • sůl a pepř podle chuti
  • housky na burgery
  • příloha dle vlastního výběru (např. salát, rajčata, cibule)

Postup:

  1. Předehřejte troubu na 200°C.
  2. Oloupejte batáty a nakrájejte je na menší kostky. Na plech vyložený pečícím papírem je rozprostřete a pečte asi 25-30 minut, dokud nezměknou.
  3. V pánvi si rozehřejte olivový olej a osmahněte na něm cibuli a česnek, dokud nezezlátnou.
  4. V mixéru rozmixujte cizrnu, osmahněnou cibuli a česnek, pečené batáty, tahini, kari koření, mletý kmín, mletý koriandr, strouhanku, sůl a pepř. Směs by měla být soudržná a lehce tvarovatelná. Pokud je příliš řídká, přidejte ještě strouhanku.
  5. Z těsta vytvarujte placičky, které můžete opékat na pánvi nebo grilovací desce asi 5 minut z obou stran, nebo je také můžete upéct v troubě na 180°C asi 15 minut.
  6. Servírujte v houskách na hamburgery s oblíbenými přílohami.

Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz
Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *