26. 7. 2023
Autor: Roman Žák
Croissant s čokoládou a mandlemi
zdroj: Recepty 24/7

Croissant s čokoládou a mandlemi“ je lahodný recept, který si zamilujete. Jednoduše se připravuje z listového těsta, které je naplněno hořkou čokoládou a mletými mandlemi. Po upečení se croissanty stávají křehkými, rozkošnými a plnými bohatého chuťového zážitku. Tento vynikající recept je skvělým doplňkem k snídaním nebo jako sladká pochoutka k dobré kávě. Připravte si tento francouzský poklad a udělejte si radost svému chuťovému vnímání.

Suroviny:

  • 270 g hladké mouky
  • 30 g moučkového cukru
  • ½ lžičky soli
  • 7 g sušeného droždí
  • 150 ml mléka
  • 70 g másla + na potření
  • 100 g nastrouhané tmavé čokolády
  • 50 g mletých mandlí
  • 1 vejce

Postup:

  1. V misce smíchejte mouku, cukr a sůl.
  2. Ve větší misce rozpusťte droždí ve vlažném mléce.
  3. Přidejte do misky s droždím moučnou směs a promíchejte.
  4. Přidejte máslo a hněťte těsto, dokud není hladké a pružné.
  5. Pokryjte misku ručníkem a nechte těsto kynout asi 1 hodinu, dokud se nezdvojnásobí.
  6. Rozdělte těsto na 4 části. Každou část rozválejte na tenký obdélník.
  7. Natřete obdélník máslím a posypte ho nastrouhanou čokoládou a mletými mandlemi.
  8. Začněte z obou stran zvířecích záhybů kroutit těsto jako croissanty.
  9. Položte je na plech vyložený pečícím papírem a nechte je kynout dalších 20-30 minut.
  10. Pečte v předehřáté troubě na 180 stupňů Celsia asi 20-25 minut, dokud nejsou zlatavé.
  11. Vychladlé croissanty můžete posypat moučkovým cukrem a podávat.

Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz
Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *