26. 7. 2023
Autor: Tomáš Zelený
Indické kuře tikka masala
zdroj: Recepty 24/7

Pokud hledáte recept na lahodné indické kuře tikka masala, jste na správném místě! Tento pokrm je plný exotických koření a aromatických bylinek, které vytvářejí bohaté a chutné kuřecí maso. Naše jednoduchá a přehledná příprava vám umožní připravit si tento tradiční indický pokrm přímo v pohodlí vaší kuchyně. Sledujte náš podrobný recept a připravte si neodolatelný indický kuře tikka masala dnes večer!

Suroviny

  • 400 g kuřecího masa
  • 2 cibule
  • 2 stroužky česneku
  • 2 cm kousek zázvoru
  • 4 lžíce oleje
  • 2 lžičky mletého koriandru
  • 2 lžičky mletého kmínu
  • 1 lžička mleté kurkumy
  • 1 lžička garam masaly
  • 1 lžička kari
  • 400 g rajčat z plechovky
  • 150 ml smetany na vaření
  • sůl a pepř podle chuti
  • čerstvá petrželka na ozdobu

Postup

  1. Maso nakrájíme na menší kousky. Cibuli, česnek a zázvor oloupeme a nakrájíme na jemno.
  2. Na pánvi rozehřejeme olej a přidáme cibuli. Smažíme, dokud nebude měkká a sklovitá.
  3. Přidáme česnek a zázvor a smažíme ještě dalších pár minut.
  4. Přidáme mleté koření (koriandr, kmín, kurkumu, garam masalu a kari) a smažíme asi minutu, aby se uvolnily vůně.
  5. Přidáme nakrájené maso a opečeme ho z každé strany, dokud nebude zlatě hnědé.
  6. Přidáme rajčata z plechovky, osolíme a opepříme podle chuti. Přikryjeme a dusíme asi 20 minut, dokud maso nezměkne.
  7. Před podáváním přidáme smetanu na vaření a promícháme. Pokud je omáčka příliš řídká, můžeme ji ještě chvíli povařit, aby zhoustla.
  8. Podáváme s rýží nebo indickým chlebem a ozdobíme petrželkou.

Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz
Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *