26. 7. 2023
Autor: Roman Žák
zdroj: Recepty 24/7
Tento recept na Quiche Lorraine s brokolicí je skvělou volbou pro oběd nebo večeři. Křehké těsto naplněné syrovým sýrem, uzeným kancem a lahodnou brokolicí vytváří dokonalou kombinaci chutí. S námi si jednoduše vychutnejte toto slavnostní jídlo plné výživy a lahodných chutí.
Suroviny
- 500 g vymačkaného těsta na quiche
- 200 g brokolice, nakrájené na malé růžičky
- 200 g slaniny, nakrájené na menší kousky
- 1 cibule, nakrájená na malé kousky
- 4 vejce
- 200 ml smetany
- 200 ml mléka
- sůl a pepř dle chuti
Postup
- Naolejovat a vyložit vymačkaným těstem na quiche formu.
- Na pánvi osmahnout slaninu a cibuli, dokud nejsou slanina křupavá a cibule zlatavá.
- Do vyložené formy rozložit slaninu, cibuli a brokolici.
- V míse smíchat vejce, smetanu, mléko, sůl a pepř.
- Směs nalít do formy přes slaninu, cibuli a brokolici.
- Pečlivě zkontrolovat, zda je těsto vyložené do formy dostatečně podlouhlé a všechny ingredience jsou ponořené v tekutině.
- Pečeme v předehřáté troubě na 180 stupňů Celsia po dobu asi 30-35 minut, dokud quiche nezhoustne a nezačne zlatě hnědnout na povrchu.
- Vyndat z trouby a nechat vychladnout před podáváním.