26. 7. 2023
Autor: Michaela Srncová
Arabský salát s bulgurem tabbouleh
zdroj: Recepty 24/7

Arabský salát s bulgurem tabbouleh je tradiční jídlo z Blízkého východu plné aromatických bylinek a čerstvých zelenin. Tento recept kombinuje bulgur s libovými bylinkami, jako je petrželka a máta, spolu s osvěžujícími ingrediencemi, například rajčaty, okurkami a citronovou šťávou. Tento chutný salát je bohatý na živiny a skvělý způsob, jak objevit autentickou arabskou kuchyni.

Suroviny

  • 1 hrnek bulguru
  • 2 hrnky vroucí vody
  • 1/4 šálku olivového oleje
  • 1/4 šálku citrónové šťávy
  • 1/2 hrnku nasekané petržele
  • 1/2 hrnku nasekané máty
  • 1/2 hrnku nasekaného vlašského ořechu
  • 2 rajčata, nasekaná na malé kousky
  • 1 okurka, oloupaná a nasekaná na malé kousky
  • 1 cibule, jemně nakrájená
  • sůl a pepř podle chuti

Postup

  1. Do mísy vložte bulgur a zalijte vroucí vodou. Přikryjte a nechte 20 minut odpočívat, dokud se bulgur nezměkne a vsákne vodu.
  2. Ve velké míse smíchejte olivový olej, citrónovou šťávu, petržel, mátu, vlašský ořech, rajčata, okurku a cibuli.
  3. Přidejte změklý bulgur a důkladně promíchejte.
  4. Ochutnejte a případně dochuťte solí a pepřem.
  5. Podávejte jako předkrm nebo chladnou přílohu.

Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz
Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *