26. 7. 2023
Autor: Michaela Srncová
zdroj: Recepty 24/7
Arabský salát s bulgurem tabbouleh je tradiční jídlo z Blízkého východu plné aromatických bylinek a čerstvých zelenin. Tento recept kombinuje bulgur s libovými bylinkami, jako je petrželka a máta, spolu s osvěžujícími ingrediencemi, například rajčaty, okurkami a citronovou šťávou. Tento chutný salát je bohatý na živiny a skvělý způsob, jak objevit autentickou arabskou kuchyni.
Suroviny
- 1 hrnek bulguru
- 2 hrnky vroucí vody
- 1/4 šálku olivového oleje
- 1/4 šálku citrónové šťávy
- 1/2 hrnku nasekané petržele
- 1/2 hrnku nasekané máty
- 1/2 hrnku nasekaného vlašského ořechu
- 2 rajčata, nasekaná na malé kousky
- 1 okurka, oloupaná a nasekaná na malé kousky
- 1 cibule, jemně nakrájená
- sůl a pepř podle chuti
Postup
- Do mísy vložte bulgur a zalijte vroucí vodou. Přikryjte a nechte 20 minut odpočívat, dokud se bulgur nezměkne a vsákne vodu.
- Ve velké míse smíchejte olivový olej, citrónovou šťávu, petržel, mátu, vlašský ořech, rajčata, okurku a cibuli.
- Přidejte změklý bulgur a důkladně promíchejte.
- Ochutnejte a případně dochuťte solí a pepřem.
- Podávejte jako předkrm nebo chladnou přílohu.