26. 7. 2023
Autor: Michaela Srncová
Rýžový pilaf s mandlemi
zdroj: Recepty 24/7

Rýžový pilaf s mandlemi je lahodný a jednoduchý recept, který si získá srdce všech gurmánů. Kombinace voňavé basmati rýže, pražených mandlí a aromatických koření vytváří dokonalou harmonii chutí. Tento pokrm je ideální jako příloha či samostatné jídlo. Připravte si rýžový pilaf s mandlemi a okořeňte své jídelní menu!

Suroviny

  • 200g basmati rýže
  • 30g másla
  • 1 cibule, nakrájená na drobné kostičky
  • 2 stroužky česneku, jemně nasekané
  • 50g mandlí, na plátky nakrájené
  • 500ml zeleninového vývaru
  • 1 lžička kurkumy
  • 1/2 lžičky soli
  • 1/4 lžičky mletého černého pepře

Postup

  1. Rýži si nejprve důkladně propláchněte pod tekoucí vodou, dokud voda nebude čistá. Nechte cedit.
  2. V hrnci rozehřejte máslo. Přidejte nakrájenou cibuli a česnek a za občasného míchání je osmažte do zlatova.
  3. Přidejte na plátky nakrájené mandle a krátce je orestujte, dokud nezačnou lehce hnědnout.
  4. Přidejte propláchnutou rýži do hrnce a promíchejte se směsí cibule, česneku a mandlí. Smažte rýži asi 2 minuty, dokud nezačne lehce hnědnout.
  5. Přidejte kurkumu, sůl a pepř a promíchejte, aby se koření rovnoměrně rozložilo.
  6. Postupně přilévejte zeleninový vývar, asi po 100ml, a za občasného míchání nechte rýži vařit. Pokud je vývar vstřebáván rýží, přilévejte další část. Vařte rýži do měkka, asi 15-20 minut.
  7. Až je rýže uvařená, odstavte hrnec, přikryjte pokličkou a nechte odležet asi 5 minut, aby se rýže konečně zpracovala.
  8. Rýžový pilaf s mandlemi podávejte teplý jako přílohu k masu nebo jako samostatné jídlo. Dobrou chuť!

Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz
Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *