26. 7. 2023
Autor: Eva Komárková
Domácí lasagne al forno
zdroj: Recepty 24/7

Hledáte recept na lahodné ⁤a​ autentické ​domácí‌ lasagne ‍al forno? Pak jste na správném místě! Naše jednoduchá a chutná verze tohoto klasického italského ‍jídla vás ohromí. Kombinujeme vrstvy čerstvého těsta, sýrové omáčky⁢ a šťavnatého ⁢mletého masa, které jsou pečlivě připraveny​ a⁣ upécty al⁣ forno, což​ dodává jídlu úžasně ‍lahodnou křupavou⁣ kůrku. Připravte si tuto oblíbenou⁣ italskou specialitu ⁣a překvapte svou rodinu a přátele vynikajícími domácími lasagnemi ⁣al forno!

Suroviny:

  • 500 g mletého masa (hovězí nebo ⁢vepřové)
  • 1 cibule, nakrájená ‍na kostičky
  • 2⁤ stroužky česneku, nasekané
  • 400 ⁣g rajčatového ‍pyré
  • 2 lžíce rajčatového koncentrátu
  • 1 lžička‍ sušeného oregana
  • 1 lžička sušeného bazalku
  • sůl ​a pepř dle chuti
  • 250 g lasagní
  • 50 g strouhaného ⁣sýra
  • 500 ⁢ml bílé omáčky
  • 30 g ⁣másla
  • 30 g hladké mouky
  • 500 ml‍ mléka
  • sůl a pepř dle ⁣chuti

Postup:

  1. Na⁤ pánvi rozpalte⁤ trochu‌ oleje ​a osmahněte ​cibuli do zlatova. Poté přidejte česnek ‍a mleté ⁣maso. Smažte, dokud maso‌ neztmavne a není dobře propečené.
  2. Přidejte rajčatové pyré,‌ rajčatový koncentrát, ‌sušený oregano, sušený bazalk a‍ promíchejte. Osolte‍ a opepřete dle chuti. Nechte omáčku na mírném ohni ⁣vařit asi ​15 minut.
  3. V menším hrnci ​rozpusťte máslo. Přidejte mouku a za stálého míchání povařte⁢ několik minut, než ⁢získáte světle hnědou barvu. ‍Postupně‌ přilévejte mléko a ⁣důkladně promíchejte, abyste odstranili všechny hrudky. ‍Vařte omáčku, dokud nezhoustne.
  4. Předehřejte troubu na 180 °C.
  5. Vymažte zapékací mísu máslem a na⁣ dno dejte trochu bílé omáčky. Poté položte⁤ jednu vrstvu lasagní, přelijte⁢ několika lžícemi omáčky a přidejte vrstvu masové omáčky. Pokračujte střídáním ‌vrstev lasagní, omáčky a‍ masové ⁢směsi, dokud nedojdou⁢ suroviny.
  6. Na vrch poslední vrstvy lasagní ‍přidejte zbytek ​bílé omáčky ​a posypte ‍strouhaným sýrem.
  7. Pečte lasagne v předehřáté ⁤troubě asi ​30 minut, nebo dokud ​nejsou lasagne měkké a sýr zlatavý.
  8. Lasagne nechte chvíli ‍vychladnout před podáváním a pak si můžete pochutnat na skvělém domácím ⁢jídle!

Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz
Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *