26. 7. 2023
Autor: Eva Komárková
zdroj: Recepty 24/7
Těstoviny Carbonara s parmazánem jsou italským klasikou, která svou jednoduchostí a bohatou chutí zaujme každého milovníka těstovin. Připravte si tento delikátní pokrm s vajíčky, slaninou a parmazánem, který se rychle připravuje a je dokonale sýtý. Naše receptura sestává z čerstvých vajec, křupavé slaniny a lahodného parmazánu, který dodává jídlu jedinečnou chuťovou notu. Nechte se unést italským šmrncem a vyzkoušejte těstoviny Carbonara s parmazánem – bude to požitek pro vaše chuťové pohárky.
Suroviny
- 250 g těstovin (tagliatelle, spaghetti nebo fettuccine)
- 200 g slaniny
- 4 vejce
- 100 g parmazánu
- 2 stroužky česneku
- sůl a čerstvě mletý černý pepř
- olivový olej
Postup
- Nejprve si nastrouhejte parmazán na jemno.
- V hrnci s osolenou vodou uvařte těstoviny podle návodu na balení a nechte je okapat.
- Vezměte si velkou pánvi, přidejte olivový olej a osmažte na něm nakrájenou slaninu do zlatova.
- Pokud chcete, můžete slaninu vyjmout a na talíři si ji nadrobno nakrájet na malé kousky.
- Ve stejné pánvi orestujte prolisovaný česnek, ale nechte ho jenom chvíli osmahnout, než se zbarví.
- V míse si rozklepněte vejce, přidejte parmazán a dobře promíchejte.
- Přidejte do vajíčkové směsi osolený a opepřený slaninu spolu s česnekem.
- Přidejte uvařené a okapané těstoviny do pánve se směsí a rychle zamíchejte, aby se směs rovnoměrně rozložila na těstovinách.
- Pokud je směs příliš hustá, můžete přidat trochu vody z vařících těstovin.
- Pokud preferujete, přidejte čerstvou nasekanou petrželku nebo bazalku pro větší chuť a vůni.
- Suroviny v pánvi opatrně zamíchejte a nechte je asi 1 minutu spojit.
- Těstoviny carbonara s parmazánem jsou hotové k podávání. Podle chuti můžete přidat ještě sůl a pepř.