25. 7. 2023
Autor: Petr Kolář
Kuře v thajském kokosovém mléce
zdroj: Recepty 24/7

Pokrm „Kuře v thajském kokosovém mléce“ je lahodná thajská specialita, která spojuje bohatou chuť kuřecího masa s exotickou příchutí kokosového mléka a tmavou omáčkou. Tento recept vám umožní připravit si toto výjimečné jídlo přímo doma. S čerstvými bylinkami, zeleninou a dochucovadly vytvoříte lahodnou a vyváženou kombinaci, která potěší všechny milovníky thajské kuchyně. Nasyťte své chuťové pohárky tímto pikantním a exotickým pokrmem, který je skvělou alternativou k tradičním kuřecím receptům.

Suroviny

  • 4 kousky kuřecího masa
  • 2 lžíce červené curry pasty
  • 2 hrnky kokosového mléka
  • 1 cibule, nakrájená na tenké plátky
  • 2 česneky, nasekané
  • 2 lžíce rybí omáčky
  • 2 lžičky cukru
  • 1 lžíce oleje
  • Čerstvá bazalka nebo koriandr na ozdobu

Postup

  1. Na pánvi rozehřejte olej a přidejte cibuli a česnek. Restujte je dozlatova.
  2. Přidejte kuřecí maso a smažte ho z obou stran, dokud není zlatě hnědé.
  3. Přidejte červenou curry pastu a směs promíchejte, aby se dobře spojily chutě a aroma.
  4. Přidejte kokosové mléko, rybí omáčku a cukr. Promíchejte a přiveďte k varu.
  5. Poté snižte teplotu a nechte kuře vařit pod pokličkou asi 20 minut, dokud maso nezměkne a omáčka se zahustí.
  6. Po uvaření podávejte kuře s rýží a ozdobte čerstvou bazalkou nebo koriandrem.

Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz
Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *