25. 7. 2023
Autor: Michaela Srncová
Kuřecí tagine s polovaječnými brambory
zdroj: Recepty 24/7

Hledáte skvělý recept na kuřecí tažín s brambory? Tento tradiční marocký pokrm je plný bohatého a kořeněného aroma. Naše jednoduchá a chutná verze vás okouzlí kvalitními surovinami a jednoduchým postupem. Kombinace šťavnatého kuřecího masa, dochuceného aromatickými bylinkami a zlatavými bramborovými kousky vás rozhodně uchvátí. Připravte si toto lahodné jídlo, které vás okamžitě přenesie do exotického Maroka.

Suroviny

  • 4 kousky kuřecích stehen
  • 2 polévkové lžíce olivového oleje
  • 1 velká cibule (nasekaná)
  • 3 stroužky česneku (nasekané)
  • 1 čajová lžička mletého kurkumy
  • 1 čajová lžička mleté papriky
  • 1 čajová lžička mletého kmínu
  • 1 konzerva nakrájených rajčat
  • 500 ml kuřecího vývaru
  • 400 g brambor
  • 1 citron (šťáva)
  • Sůl a pepř podle chuti
  • Snítky čerstvého koriandru (na ozdobení)

Postup

  1. Na středním ohni rozehřejte olivový olej v hluboké pánvi nebo hrnci.
  2. Přidejte nasekanou cibuli a česnek a restujte je asi 5 minut, dokud nezezlátnou.
  3. Přidejte kuřecí kousky a opékejte je z obou stran, dokud nezezlátnou.
  4. Přidejte kurkumu, papriku a kmín a promíchejte, aby se koření dostalo na všechny kousky kuřete.
  5. Přidejte nakrájená rajčata, kuřecí vývar, brambory a šťávu z citronu.
  6. Přiveďte směs k varu, snižte plamen na minimum, přikryjte pokličkou a vařte přibližně 30 minut, dokud se kuřecí maso nedocekláří a brambory nezměknou.
  7. Před podáváním ochutnejte a přidávejte sůl a pepř podle chuti.
  8. Podávejte posypané čerstvým koriandrem.

Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz
Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *