25. 7. 2023
Autor: Eva Komárková
zdroj: Recepty 24/7
Zkuste náš delikátní recept na lahodné lazane s ricottou a špenátem. Tato italská specialita vás ohromí svou bohatou kombinací šťavnatých rajčat, aromatického česneku a královského ricottového sýra. Když se k tomu přidá ještě čerstvý špenát a vrstva chutné mozzarelly, výsledek je prostě neodolatelný. Užijte si výlet do italské kuchyně a připravte si tyto šťavnaté lazane s ricottou a špenátem ještě dnes!
Suroviny
- 250 g lasagnových plátů
- 500 g špenátu
- 250 g ricotty
- 100 g parmezánu (nastrouhaného)
- 2 stroužky česneku (nasekané)
- 2 lžíce olivového oleje
- sůl a pepř podle chuti
Postup
- Na pánvi rozehřejeme olivový olej a osmahneme nakrájený česnek.
- Přidáme špenát a dusíme ho do změknutí.
- V misce smícháme špenát s ricottou a přidáme trochu soli a pepře.
- V rendlíku uvaříme lasagnové pláty podle návodu na obalu.
- Poté začneme vrstvit. Na spodní vrstvu dáme trochu směsi se špenátem a ricottou, poté položíme jednu vrstvu lasagnových plátů.
- Tento postup opakujeme, dokud nemáme použité všechny pláty.
- Nahoře posypeme nastrouhaným parmezánem.
- Dáme do předem vyhřáté trouby na 180 stupňů a pečeme 30 minut.
- Po upečení necháme chvíli odpočinout, a poté můžeme servírovat.