25. 7. 2023
Autor: Eva Komárková
Lazaně s ricottou a špenátem
zdroj: Recepty 24/7

Zkuste náš delikátní recept na lahodné lazane s ricottou a špenátem. Tato italská specialita vás ohromí svou bohatou kombinací šťavnatých rajčat, aromatického česneku a královského ricottového sýra. Když se k tomu přidá ještě čerstvý špenát a vrstva chutné mozzarelly, výsledek je prostě neodolatelný. Užijte si výlet do italské kuchyně a připravte si tyto šťavnaté lazane s ricottou a špenátem ještě dnes!

Suroviny

  • 250 g lasagnových plátů
  • 500 g špenátu
  • 250 g ricotty
  • 100 g parmezánu (nastrouhaného)
  • 2 stroužky česneku (nasekané)
  • 2 lžíce olivového oleje
  • sůl a pepř podle chuti

Postup

  1. Na pánvi rozehřejeme olivový olej a osmahneme nakrájený česnek.
  2. Přidáme špenát a dusíme ho do změknutí.
  3. V misce smícháme špenát s ricottou a přidáme trochu soli a pepře.
  4. V rendlíku uvaříme lasagnové pláty podle návodu na obalu.
  5. Poté začneme vrstvit. Na spodní vrstvu dáme trochu směsi se špenátem a ricottou, poté položíme jednu vrstvu lasagnových plátů.
  6. Tento postup opakujeme, dokud nemáme použité všechny pláty.
  7. Nahoře posypeme nastrouhaným parmezánem.
  8. Dáme do předem vyhřáté trouby na 180 stupňů a pečeme 30 minut.
  9. Po upečení necháme chvíli odpočinout, a poté můžeme servírovat.

Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz
Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *