24. 7. 2023
Autor: Dana Novotná
Houbová omáčka s knedlíkem
zdroj: Recepty 24/7

Houbová omáčka s knedlíkem je lahodný tradiční český recept, ⁤který si⁤ získá srdce milovníků ⁤houbových pokrmů. Tato bohatá ​omáčka​ je připravena z plných⁤ hub, cibule a smetany, které‌ se​ spojují do ⁣dokonalého​ slavnostního spojení chutí. Spolu ⁤s nadýchanými knedlíky tvoří tato kombinace výborné jídlo⁣ na každou příležitost. Stačí​ jen následovat jednoduché kroky a⁣ brzy si budete moci vychutnat tento lahodný⁢ pokrm. ⁣Užijte si ho s‍ rodinou nebo přáteli a ⁢dopřejte si požitek ze⁣ všech výborných houb. ⁣

Suroviny

  • 250 g hub
  • 1⁢ cibule
  • 2 lžíce oleje
  • 2 lžíce ⁤hladké mouky
  • 500‌ ml‍ vývaru
  • 100 ml smetany ke‌ šlehání
  • sůl, pepř, majoránka

Postup

  1. Houby očistíme a nakrájíme na plátky.⁣ Cibuli oloupeme a nakrájíme ‌na​ jemno.
  2. Na ⁣pánvi rozehřejeme olej a osmažíme na něm cibuli do zlatova.
  3. Přidáme nakrájené houby⁤ a necháme je dusit, dokud nezměknou a voda z nich vypaří.
  4. Přidáme ⁢mouku a ⁤za stálého míchání smažíme ještě asi 2 minuty.
  5. S přidáním vývaru vaříme omáčku, dokud nezhoustne. ‌Případně můžeme přidat více vývaru, pokud by byla příliš ⁤hustá.
  6. Přilijeme smetanu, a vaříme omáčku⁢ ještě ​asi 5 minut. Ochutíme solí, pepřem a majoránkou podle chuti.
  7. Podáváme s ⁢domácími‍ knedlíky.

Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz
Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *