24. 7. 2023
Autor: Dana Novotná
zdroj: Recepty 24/7
Houbová omáčka s knedlíkem je lahodný tradiční český recept, který si získá srdce milovníků houbových pokrmů. Tato bohatá omáčka je připravena z plných hub, cibule a smetany, které se spojují do dokonalého slavnostního spojení chutí. Spolu s nadýchanými knedlíky tvoří tato kombinace výborné jídlo na každou příležitost. Stačí jen následovat jednoduché kroky a brzy si budete moci vychutnat tento lahodný pokrm. Užijte si ho s rodinou nebo přáteli a dopřejte si požitek ze všech výborných houb.
Suroviny
- 250 g hub
- 1 cibule
- 2 lžíce oleje
- 2 lžíce hladké mouky
- 500 ml vývaru
- 100 ml smetany ke šlehání
- sůl, pepř, majoránka
Postup
- Houby očistíme a nakrájíme na plátky. Cibuli oloupeme a nakrájíme na jemno.
- Na pánvi rozehřejeme olej a osmažíme na něm cibuli do zlatova.
- Přidáme nakrájené houby a necháme je dusit, dokud nezměknou a voda z nich vypaří.
- Přidáme mouku a za stálého míchání smažíme ještě asi 2 minuty.
- S přidáním vývaru vaříme omáčku, dokud nezhoustne. Případně můžeme přidat více vývaru, pokud by byla příliš hustá.
- Přilijeme smetanu, a vaříme omáčku ještě asi 5 minut. Ochutíme solí, pepřem a majoránkou podle chuti.
- Podáváme s domácími knedlíky.