25. 7. 2023
Autor: Veronika Seidlová
zdroj: Recepty 24/7
Rýžové placky se zeleninou jsou lahodným a zdravým pokrmem, který si zamilujete. Tento recept kombinuje chuťově bohatou zeleninu s jemnou rýží, vytvářející neodolatelnou a vyváženou kombinaci chutí. Placky jsou snadno připravitelné a skvělou volbou na lehký oběd nebo svačinu. Přidejte do svého jídelníčku tento rychlý, chutný a zdravý recept na rýžové placky se zeleninou.
Suroviny
- 1 hrnek vařené rýže
- 1 středně velká cuketa
- 1 mrkev
- 1 cibule
- 2 stroužky česneku
- 2 vejce
- 4 lžíce hladké mouky
- 2 lžičky kari koření
- sůl a pepř dle chuti
- olej na smažení
Postup
- Nastrouhejte cuketu, mrkev, cibuli a česnek na jemné nudličky.
- Do mísy smíchejte nastrouhanou zeleninu, vařenou rýži, vejce, mouku, kari koření, sůl a pepř. Dobře promíchejte, aby se všechny suroviny spojily.
- Na sporáku si připravte pánvičku s olejem a nechte ho rozpálit na střední teplotu.
- Lžící odebírejte směs a vytvarujte placky, které opatrně přendávejte do rozpálené pánvičky.
- Smažte placky z obou stran do zlatova, asi 3-4 minuty z každé strany.
- Hotové rýžové placky se zeleninou přendávejte na talíř a podávejte teplé.