25. 7. 2023
Autor: Tomáš Zelený
zdroj: Recepty 24/7
Křupavý chléb naan s česnekem je oblíbený indický recept, který si můžete připravit i doma. Tento lahodný chléb je charakteristický svou křupavou a vláčnou strukturou, kterou dosáhnete díky kvašení těsta. Navíc ho obohatíte o česnek, který dodá chlebu zvláštní chuťový zážitek. S tímto receptem na křupavý chléb naan s česnekem si snadno připravíte skvělý přílohu, která se hodí k různým druhům jídel.
Suroviny
- 450g hladké mouky
- 1 lžička cukru
- 1 lžička soli
- 1 lžička sušeného droždí
- 2 lžíce oleje
- 250ml vlažného mléka
- 3 stroužky česneku (nasekané)
- 2 lžíce nasekaného čerstvého koriandru
Postup
- V míse smíchejte mouku, cukr, sůl a sušené droždí.
- Přidejte olej a postupně přilévejte vlažné mléko. Vypracujte hladké těsto.
- Pokryjte těsto utěrkou a nechte ho v teplém prostředí kynout asi 1 hodinu, dokud nezdvojnásobí svůj objem.
- Předehřejte troubu na 220°C.
- Těsto rozdělte na menší kousky a vyválejte je na placky tlusté asi 1 cm.
- Na pánvi rozpalte trochu oleje a vyložte na ni placku. Pečte z obou stran do zlatova.
- Hotové naany ještě teplé potřete rozmačkaným česnekem a posypte nasekaným koriandrem.
- Servírujte k horkým pokrmům nebo použijte jako dip.