25. 7. 2023
Autor: Tomáš Zelený
Křupavý chléb naan s česnekem
zdroj: Recepty 24/7

Křupavý chléb naan s česnekem je oblíbený indický recept, který si můžete připravit i doma. Tento lahodný chléb je charakteristický svou křupavou a vláčnou strukturou, kterou dosáhnete díky kvašení těsta. Navíc ho obohatíte o česnek, který dodá chlebu zvláštní chuťový zážitek. S tímto receptem na křupavý chléb naan s česnekem si snadno připravíte skvělý přílohu, která se hodí k různým druhům jídel.

Suroviny

  • 450g hladké mouky
  • 1 lžička cukru
  • 1 lžička soli
  • 1 lžička sušeného droždí
  • 2 lžíce oleje
  • 250ml vlažného mléka
  • 3 stroužky česneku (nasekané)
  • 2 lžíce nasekaného čerstvého koriandru

Postup

  1. V míse smíchejte mouku, cukr, sůl a sušené droždí.
  2. Přidejte olej a postupně přilévejte vlažné mléko. Vypracujte hladké těsto.
  3. Pokryjte těsto utěrkou a nechte ho v teplém prostředí kynout asi 1 hodinu, dokud nezdvojnásobí svůj objem.
  4. Předehřejte troubu na 220°C.
  5. Těsto rozdělte na menší kousky a vyválejte je na placky tlusté asi 1 cm.
  6. Na pánvi rozpalte trochu oleje a vyložte na ni placku. Pečte z obou stran do zlatova.
  7. Hotové naany ještě teplé potřete rozmačkaným česnekem a posypte nasekaným koriandrem.
  8. Servírujte k horkým pokrmům nebo použijte jako dip.

Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz
Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *