25. 7. 2023
Autor: Veronika Seidlová
Rizoto s čerstvou zeleninou
zdroj: Recepty 24/7

Rizoto s čerstvou zeleninou je lahodné jídlo, které potěší všechny milovníky italské kuchyně. Recept vám přináší krok za krokem, jak připravit toto chutné jídlo plné vitamínů a vlákniny. Využijte sezónní zeleninu, jako jsou paprika, rajčata a cuketa, a přidejte do rizota také čerstvé bylinky pro bohatou chuť. S tímto receptem se stanete mistrem v přípravě rizota i v kombinaci s čerstvou zeleninou.

Suroviny

  • 200g rýže
  • 1 cibule
  • 2 stroužky česneku
  • 1 mrkev
  • 1 cuketa
  • 100g hrášku
  • 100g kuřecího masa (může být i bez masa)
  • 500ml zeleninového vývaru
  • 50g sýra (parmezán nebo Grana Padano)
  • sůl a pepř dle chuti
  • olivový olej

Postup

  1. Na oleji osmažíme na kostičky nakrájenou cibuli, česnek a na drobné kousky nakrájenou mrkev.
  2. Přidáme na kostičky nakrájenou cuketu a podusíme, dokud cuketa nezměkne.
  3. Přidáme rýži a krátce orestujeme.
  4. Postupně přidáváme horký zeleninový vývar a za stálého míchání necháváme vařit, dokud rýže nezměkne (cca 20 minut).
  5. Na rozehřáté pánvi opečeme na kostičky nakrájené kuřecí maso (pokud používáme) a přidáme ho k rízu.
  6. Přidáme hrášek a vaříme dalších pár minut, dokud se hrášek nezměkne.
  7. Přidáme nastrouhaný sýr a promícháme.
  8. Případně dochutíme solí a pepřem.
  9. Servírujeme horké a můžeme posypat strouhaným sýrem.

Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz
Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *