25. 7. 2023
Autor: Tomáš Zelený
zdroj: Recepty 24/7
Potěšte své chuťové buňky výtečným indickým jídlem s receptem na kuře masala s basmati rýží. Tento aromatický a chutný pokrm je plný kousků kuřecího masa, které jsou pečlivě smíchány s kořením a smetanou. Připravte si basmati rýži jako dokonalý doplněk k tomuto bohatému a lahodnému jídlu. S tímto jednoduchým receptem si můžete vychutnat autentickou indickou kuchyni přímo v pohodlí svého domova.
Suroviny
- 500g kuřecího masa nakrájeného na kostky
- 1 velká cibule nakrájená na tenké plátky
- 3 stroužky česneku rozmačkané
- 2 cm zázvor nakrájený na tenké plátky
- 2 rajčata nakrájená na kostičky
- 2 lžíce kurkumy
- 1 lžíce koriandru
- 1 lžička mletého kmínu
- 1 lžička garam masaly
- 2 lžíce oleje
- Sůl podle chuti
- Čerstvý koriandr na ozdobu
Postup
- Na pánvi rozehřejte olej a osmažte cibuli, dokud nezezlátne.
- Přidejte česnek a zázvor a smažte dalších pár minut, dokud nezačnou vonět.
- Přidejte kurkumu, koriandr, kmín a garam masalu a krátce restujte, aby se uvolnila jejich chuť.
- Přidejte nakrájená rajčata a vařte, dokud se nerozvaří a nevznikne hustá omáčka.
- Přidejte nakrájené kuřecí maso a smažte, dokud nezmění barvu z růžové na bílou až zlatohnědou.
- Přidejte dostatek vody, aby se maso ponořilo, přikryjte a vařte na mírném ohni asi 30 minut, dokud maso nezměkne.
- Přidat sůl podle chuti a vařte ještě dalších 5 minut.
- Servírujte s basmati rýží a ozdobte čerstvým koriandrem.