25. 7. 2023
Autor: Tomáš Zelený
Kurta masala s basmati rýží
zdroj: Recepty 24/7

Potěšte své chuťové buňky výtečným indickým jídlem s receptem na kuře masala s basmati rýží. Tento aromatický a chutný pokrm je plný kousků kuřecího masa, které jsou pečlivě smíchány s kořením a smetanou. Připravte si basmati rýži jako dokonalý doplněk k tomuto bohatému a lahodnému jídlu. S tímto jednoduchým receptem si můžete vychutnat autentickou indickou kuchyni přímo v pohodlí svého domova.

Suroviny

  • 500g kuřecího masa nakrájeného na kostky
  • 1 velká cibule nakrájená na tenké plátky
  • 3 stroužky česneku rozmačkané
  • 2 cm zázvor nakrájený na tenké plátky
  • 2 rajčata nakrájená na kostičky
  • 2 lžíce kurkumy
  • 1 lžíce koriandru
  • 1 lžička mletého kmínu
  • 1 lžička garam masaly
  • 2 lžíce oleje
  • Sůl podle chuti
  • Čerstvý koriandr na ozdobu

Postup

  1. Na pánvi rozehřejte olej a osmažte cibuli, dokud nezezlátne.
  2. Přidejte česnek a zázvor a smažte dalších pár minut, dokud nezačnou vonět.
  3. Přidejte kurkumu, koriandr, kmín a garam masalu a krátce restujte, aby se uvolnila jejich chuť.
  4. Přidejte nakrájená rajčata a vařte, dokud se nerozvaří a nevznikne hustá omáčka.
  5. Přidejte nakrájené kuřecí maso a smažte, dokud nezmění barvu z růžové na bílou až zlatohnědou.
  6. Přidejte dostatek vody, aby se maso ponořilo, přikryjte a vařte na mírném ohni asi 30 minut, dokud maso nezměkne.
  7. Přidat sůl podle chuti a vařte ještě dalších 5 minut.
  8. Servírujte s basmati rýží a ozdobte čerstvým koriandrem.

Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz
Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *